Yüz Gençleştirme Yöntemleri

Prof. Dr. Asuman Sevin
Prof. Dr. Asuman Sevin
26 Ekim 2016109 görüntülenme
Randevu Al
Yüz Gençleştirme Yöntemleri

Botoks ve Dolgu

Botoks halk arasında bilindiği gibi yılan zehiri değildir, aksine bakterilerden elde edilip saflaştırılan bir toksindir. Botoks kas dokusuna zarar vermez, ayrıca hayvansal kaynaklı olmadığı için allerjik reaksiyon yapmaz. Botoks, sinirden gelen uyarının kasa ulaşmasını önler böylece yüzde kırışıkları oluşturan mimik kasları kasılamaz ve kırışıklar yüzdeki çizgiler düzleşir. Botoks etkisi 3-6 ay sürer. Bu süre sonunda tüm etkileri sıfırlanır ve yüz eski haline döner. Yani etkisi tamamen geçicidir. Bu süre sonunda etkinin devam etmesi isteniyorsa botoks tekrar yapılır.

Yüzdeki  kırışıklık ve çizgiler derinse bu durumda botoks ile birlikte dolgu yapılması daha iyi sonuç verir. Dolgu ise 6-12 süreyle etkisi devam eder.

Dolgu Maddeleri

Botoks ile birlikte kullanılan dolgu maddeleri tek başına yüzdeki derin çizgilerin giderilmesi ya da dudak kalınlaştırma amacıyla kullanılmaktadır. Dolgu maddeleri arasında en zararsız olanı hyaluronik asit yapısında olanıdır. Bunlar hayvansal kaynaklı olmadığı için allerjik reaksiyon yapmazlar. Hyaluronik asit insan dokusunda zaten bulunan bir maddedir. Deri tabakaları içine enjekte edildiğinde o bölgede bir dolgu görevi yapar. Botoks ise dolgu maddesi değildir. Kasların kasılmasını önleyerek yüzdeki çizgilerin düzleşmesini sağlar. Dolgu maddeleri geçici bir etki sağlar. Bu etki 6-12 ay sürebilir. Bu süre sonunda tekrar uygulanması gerekir. Daha uzun süre etkili maddeler üzerinde çalışmalar yapılmaktadır. 

Doç. Dr. Asuman Sevin

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi

Etiketler

Dolgu maddeleriYüz gençleştirme yöntemleriYüz gençleştirme yöntemleri nelerdirYüz gençleştirme yöntemlerinin zararı varmıdırYüz gençleştirme yöntemleri nelerdir?Botoks ve dolgu

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Asuman Sevin

Prof. Dr. Asuman Sevin

Doç. Dr. Birgül Asuman SEVİN, lise öğrenimini 1984 yılında Trabzon Affan Kitapçıoğlu Lisesi'nde bitirdikten sonra 1984 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1990 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 1999 yılında Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır