Doktorsitesi.com

YAKIN GÖZLÜKTEN KURTULMAK MÜMKÜN MÜ ?

Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu
Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu
21 Haziran 20161660 görüntülenme
Randevu Al
YAKIN GÖZLÜKTEN KURTULMAK MÜMKÜN MÜ ?

40’lı yaşlara gelindiğinde gözümüzdeki şeffaf mercek esnekliğini yavaş, yavaş  yitirmeye başlar ve 60’lı yaşlara ulaştığımızda tamamen esnekliğini yitirir.40’lı yaşlardan sonra merceğin esnekliğini kaybetmesi sonucu oluşan görme bozukluğuna presbiyopi denir.

Merceğin esnekliğini yitirmesi bizlere yakını görmede zorlanma olarak yansır, bu durumda ise okumak istediğimiz telefon  ekranı, kitap, dergi,gazeteyi ileri ve geri hareket ettirerek mesafe değişikliği ile okumaya çalışırız.Ancak bir süre sonra okuma gözlüğü kullanmamız kaçınılmaz  olur.

Yakın gözlükten kurtulmak için çeşitli seçenekler vardır.

Bunlar;

1)Supracor

2)Multifokal  Göz İçi Lensler

Hem supracor hem de multifokal lensler her hasta ve her göze uygulanmaz.

Hastaya yapılacak detaylı bir göz muayenesi ve gerekli olan testlerden sonra

hangi yöntem hasta için uygun hastanın yaşı, işi ve göz muayene bulguları göz önünde bulundurularak hasta ile birlikte karar verilir.Her iki yöntemin de kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır.

SUPRACOR

Supracor tekniğinde excimer lazer cihazı kullanılmakta olup tedavi prosedürü aynen diğer kırma kusurlarının (miyopi, hipermetrpi ve astigmat) tedavi prosedürü gibidir.Supracorda işlem bilgisayar kontrolünde olup tedavi süresi 2 göz için yaklaşık 10 dakikadır ve damla anestezisi ile yapılmakta ve hastane de kalınmamaktadır.Supracordan sonra yaklaşık 4 saat batma, sulanma gibi şikayetler olmakla birlikte hasta ertesi gün normal yaşamına geri dönmektedir.

Supracor tedavisi uygulanan hastaların yaklaşık %90’ı günlük hayatta gözlüğe ihtiyaç duymamaktadır.

MULTİFOKAL GÖZ İÇİ LENSLER

Multifokal lensler hem yakını hem de uzağı görmeyi aynı anda sağlayabilmektedir.

Multifokal lensler katarakt ameliyat prosedürü ile takılmakta işlem yine damla anestezisi veya lokal anestezi altında ameliyathanede yapılmakta olup hasta aynı gün içinde evine gitmektedir. Multifokal lens seçiminde hastanın yaşı, yaptığı iş ve hastanın göz değerleri göz önüne alınarak seçim yapılmaktadır.

Ameliyattan sonra hasta 1 ay kadar antibiyotikli damlalar kullanacaktır.

Etiketler

Görme problemleriGözlük kullanmakGöz hastalıkları tedavileriGörme bozukluğunda kontakt lens kullanımıGözlük kullanırken nelere dikkat edilmelidirDoğru gözlük seçimi

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu

Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu

Dr. Halil Bahçecioğlu, 1957 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimini Almanya'da, lise eğitimini ise 1976 yılında İstanbul Avusturya Lisesi'nde tamamladı. Tıp eğitimine 1976 yılında Viyana Üniversitesi'nde başlayan Dr. Bahçecioğlu, aynı yıl Graz Karl -Franzes Üniversitesi Almanca Çevirmenlik ve Graz Karl-Franzes Üniversitesi Felsefe bölümlerine de başlamıştır. Dr. Bahçecioğlu, 1979 yılında Almanca -Türkçe Yeminli Mütercim Tercüman unvanını aldı, 1980 yılında Felsefe bölümünü tamamlamış ve 1981 yılında Graz Karl-Franzes Üniversitesi felsefe bölümü yüksek lisansını gerçekleştirdi, 1983 yılında ise tıp doktoru unvanını aldı. 1983 yılında yine Viyana Üniversitesi'nde göz hastalıkları alanında ihtisasına başlamıştır ve aynı yıl askerlik hizmetini de yerine getirmiştir. 1984 yılında zorlu Yabancı Dil ve Yeterlilik sınavlarından geçerek göz hastalıkları ihtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı'nda sürdürmüştür.
1986 yılında Üniversite tarafından görevlendirilerek Viyana Üniversitesi 2.ci Göz Kliniğinde Oküloplasti üzerine eğitim almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır