Yaza formda girmek için bir çoğumuz seferber olduk; kimimiz diyet yapıyoruz, kimimiz tekrar spora başladık. Kordon boyu, fuar yürüyüşe çıkan insanlarla doluyor. Sabahları muayenehaneme giderken bakıyorum, sanki herkes eşofmanlarını giyip koşuya çıkmış gibi! Kış ucuzlukları bitmeden, yazlık vitrinler de yapılmaya başlandı. Birbirinden renkli cıvıl cıvıl giysilere bürünmek için hazırlanmak artık şart oldu!
Kilo vermek ayrı konu ama bir de sellülit meselesi var ki, zayıflamak, onlardan kurtulmaya yetmiyor. Bazı insanların ise üst bedenleri, beli incecik oluyor ancak bacaklarında ciddi bir yağ birikiyor. Kilo verdikçe yüzleri küçülüyor, kaburgaları çıkıyor, ama kalçaları yerli yerinde duruyor. Böyle durumlarda size mezoterapi yaptırmanızı tavsiye edebilirim.
Mezoterapi birçok alanda kullanılsa da, en fazla, bölgesel zayıflama ve sellülit tedavisi için istenir. Mezoterapi nedir diye soracak olursanız; 4 mm.lik iğnelerle deri altına ilaç verilmesidir. Bölgesel incelme ve sellülit için, deri altına lipolitik, yağ eritici, dolaşım düzenleyici maddeler, enginar özü, tonüs kuvvetlendirici, sellülit giderici ilaçlar enjekte edilir. Enjeksiyonlar 2 cm. ara ile yapılır.
Selülit’e neden olan yağ hücreleri normal değildir. Bunlar özelliğini kaybetmiş, içinde su toplayan ve sertleşen dokulardır. Kilo vermek onları yerinden kıpırdatamaz. Mezoterapi ile enjekte edilen maddeler, sellülit’e neden olan, bozulmuş yağ hücrelerini parçalayıp rahatlatırlar. Böylece yağ hücreleri tekrar normal duruma gelirler. Bu arada diyet ve spor yapılırsa, yağlar enerjiye dönüştürülüp vücuttan atılır. Giderek sellülit’li bölgeler incelir, vücut normal ölçülerine döner ve ciltteki pürüzler kaybolur.
Kimin kaç seansa ihtiyacı olduğunu genellemek kolay değildir. Tedavi süresi, bölgesel incelme gerektiren bölgelerin durumuna ve sellülitin derecesine göre değişir. Bazı hastalar için 10 seans yeterli olur, kimisine 30 seans gerekir. Ne olursa olsun, tedavi tamamlandıktan sonra 3 ayda bir kontrol edilmesi gerekir. Önlem olarak 2 ay aralıklarla bir seans tekrarlanır.
Tedavi süresince günde 2 lt su içilmeli, kafeinli içeceklerden (çay-kahve-kola) soda ve tuzdan uzak durulmalı, yağsız, şekersiz posalı yiyeceklerden oluşan bir diyet uygulanmalıdır. Özellikle turp,maydanoz, kereviz, çilek ve kabuklu pirinç vücudun fazla suyu atmasına yardımcı olur.
Selülitlerden kurtulmak için tavsiye edilen sporların en başında; tempolu yürüyüş, merdiven çıkmak, yüzmek ve bisiklete binmek gelir. Hiçbirini yapamıyorsanız, yavaş tempolu 1 saatlik yürüyüş bile çok yararlıdır.
Yaza formda girmeniz dileğiyle, hoşçakalın.