Varis ülseri tedavisi

Varis  ülseri tedavisi

Bacaklarımızdaki toplardamarlarda akım aşağıdan yukarı doğrudur. Toplardamarlardaki kapakçıklar sayesinde kanın aşağı kaçışı engellenir. Kanın yukarı doğru akamadığı durumlarda yani kapakçıkların bozulması, pıhtı ve bası ile toplardamarın tıkanması sonucu artan aşırı basınç yüzünden deri bütünlüğü bozulmakta ve özellikle ayak bileğinde yara açılmaktadır. Bu yaraların iyileşme süresi oldukça uzun olup tekrar oluşma riski yüksektir.

Varis yaraları genellikle bileklerde, diz altı bölgede oluşmaktadır. Kahverengi, kırmızı ya da yeşil renkte olup genellikle akıntılıdır.

Venöz Ülser tedavisinde öncelikle altta yatan toplardamar hastalığı düzeltilmelidir. Kapak yetmezliği, darlık, tıkanıklık, tedavi edildiğinde venöz ülser de tedavi edilebilir. Genellikle altta yatan toplar damar hastalığı olarak yüzeysel ven yetmezliği (varis ), derin venlerdeki kapakçık yetmezliği, derin venlerde tıkanıklık, yüzeysel ve derin venler arasındaki bağlantıyı sağlayan perforan köprü venlerdeki yetmezlik ve tüm bu durumların birlikte görüldüğü kombine tip yetmezlikler yer alır.

Ayrıca atar damarların incelenmesi de venöz ülserli hastada önemlidir. Ülser hem atardamar hem toplardamar hastalığından kaynaklanan miks ülser olabilir. Eş zamanlı atar damar hastalığı hem ülserin iyileşmesini engeller hem de tedaviye yanıtı azaltır. Bu nedenle venöz ülserli her hastada atar damarlar nabız muayenesi yapılmalı ve gerekirse doppler ultrason tetkiki ile değerlendirilmelidir.

Venöz ülserin tekrar oluşmaması için öncelikle venöz ülserin, altta yatan toplardamar hastalığı tedavi edilmelidir. Yaranın iyileşmesi içinde; pansuman, özel kompresyon bandajları ve varis çorabı kullanılmaktadır. Köpük skleroterapi yüzeysel toplar damar yetmezliğinde ve perforan ven yetmezliğinde uygulanan pratik bir yöntem olup kliniğimizde etkili bir şekilde uygulanmaktadır. Yara tedavisinde modern tıbbi tedaviçok yeni ve etkili olan PRP (Platelet Rich Plasma), Kök Hücre, Ozon Tedavisi, Fitoterapi ve Homeopati Tedavi yöntemlerini uygulayarak kısa sürede çok başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

Varis Ülseri (Bacak Yarası) Nedir?

Damarların çatlaması sonucu oluşan Varis Ülseri (Bacak Yarası) tedavi edilmezse hastanın hiç istemediği sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu kadar ilerleyen bir varis tedavisi için zaman ve sabır gerekir. Kliniğimizde uzman Kalp ve Damar Cerrahımız tarafından varis ülseri eğer tedavisi modern tedavi yöntemleriyle başarılı olarak yapılmaktadır.

VARİS ÜLSERİNİN TEDAVİSİ

Yaşadığımız hayat içinde yapılan en büyük hata maalesef sağlığın ihmal edilmesi oluyor.  İhmal durumu da bütün hastalıklara davetiye çıkartıyor. Bu durum aslında varis hastalarının sıklıkla tekrar ettiği bir hatadır. Normal zamanlarda ayakta uzun süre boyunca sabit çalışmak yerine, arada hareket ederek bu şekilde zaman geçirmek damar genişlemesi riskini azaltır. Aynı zamanda bu alanda ortaya çıkan şikayetleri de dikkate alarak, erken süreçte bunlara yönelik muayene ve tedavi olunması gerekiyor.

Varis ülseri tedavisinde ortaya çıkan en gelişmiş yöntemler olan PRP, Kök Hücre tedavisi kişinin kendisinden alınan kanla yaranın iyileşmesine neden olmaktadır. Hastadan alınacak bu kan PRP, Kök Hücre cihazı yardımıyla özel bir serum haline getirilir. Elde edilen bu serum daha sonrasında bir iğne aracılığıyla hastada beliren yaraya enjekte edilir. Yaranın büyüklüğüne bağlı olarak bu uygulama birkaç seans şeklinde yapılabilir.

Bacak Yarası Nasıl Geçer?

Bacak yarasından (Varis Ülseri) kurtulmak isteyen hastaların mutlaka alanında uzman Kalp ve Damar cerrahi uzmanlarına görünmesi gerekiyor. Kliniğimizde uygulanan modern tedavi yöntemleri ile ameliyatsız, hastanede yatmanıza gerek kalmadan tedavi olabilirsiniz. Bu tedavi birkaç seansı bulup zaman ve sabır gerektiren bir tedavidir.

Bu makale 30 Ekim 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Yunus Keser Yılmaz

Yrd. Doç. Dr. Yunus Keser YILMAZ, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde Tıp eğitimini tamamlayarak Tıp doktoru ünvanını aldı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma hastanesinde Kalp ve Damar Cerrahisi ihtisasını tamamladı. Ağrı Devlet Hastanesinde kalp Damar Cerrahisi Uzmanı ve hastane yöneticisi olarak hizmet verdi. Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma hastanesinde Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim dalı kurucu başkanı ve öğretim üyesi olarak görev yaptı. Özel hastanelerde Kalp ve Damar Hastalıları ve cerrahisi ile damar hastalıkları ve cerrahisi alanında hastalarına hizmette bulunmuştur. Yrd. Doç. Dr. Yunus Keser YILMAZ, alt ekstremitelerin her türlü varisli venlerin tedavisinde kesin çözüm sağlamaktadır. Hemanjom (damar beni) tedavisinde çalışmaları mevcut olup başarılı sonuçlar almaktadır. Kalp ve Dama ...

Etiketler
Damar tıkanıklığı tedavisi
Dr. Öğr. Üyesi Yunus Keser Yılmaz
Dr. Öğr. Üyesi Yunus Keser Yılmaz
Bursa - Kalp Damar Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube