Doktorsitesi.com

Vajinal ameliyatlar

Prof. Dr. Fatih Durmuşoğlu
Prof. Dr. Fatih Durmuşoğlu
13 Mayıs 2015392 görüntülenme
Randevu Al
Vajinal ameliyatlar

Kadın hastalıkları ve doğum cerrahisinin en önemli özelliklerinden biri karın yolu dışında bazı ameliyatların vajinal yoldan yapılabilmesidir.

Doğum sayısı iki veya daha fazla olan kilolu, kronik öksürük ve kabızlık yakınması olanlarda, zaman içerisinde rahim dokusunun vajinaya doğru düştüğü görülmektedir.

Bu şikayetler bazen idrar kaçırma, bazen tuvalet temizliği esnasında mesane, rahim ağzı gibi yapıların ele gelmesi üzerine doktora başvurma sebebidir.

Vajinal ameliyatlar, rahmin aşağıdan alınması dahil hasta için son derece rahat fakat doktorun yeterli tecrübe ve yeteneğinin olması gereken operasyonlardır. Hasta ameliyat sonrası ameliyata ait izleri göremez ve kısa zamanda ayağa kalkar, hatta 1-2 gün içerisinde taburcu bile olabilir.

Vajinal ameliyatlar günümüz cerrahi prensiplerine uygun girişimlerdir. Hastanın karın bölgesi açılmadığı için düşük oranda enfeksiyon, az miktarda ameliyat sonrası ağrılar ve kısa zamanda işe dönüş gibi avantajları  vardır.

Günümüzde uygun hastalarda; rahim alınması, mesane düşüklüğü,idrar kaçırma ve genişlemiş vajina gibi problemlerde vajinal cerrahi en uygun girişimdir.

Etiketler

Vajinal ameliyatlar nelerdirVajinal ameliyatlar hangileridirVajinal ameliyatlar nasıl yapılırVajinal ameliyatlar hakkındaVajinal ameliyatlar öncesi ve sonrası

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Fatih Durmuşoğlu

Prof. Dr. Fatih Durmuşoğlu

Prof. Dr. Fatih DURMUŞOĞLU, 11 Haziran 1958 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini TED Ankara Koleji'nde bitirmiştir. 1975 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1981 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1982-1986 yılları arasında Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum Eğitim Hastanesi'nde yapmış ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır