Doktorsitesi.com

TÜP MİDE AMELİYATINDAN SONRA SIVI ALIMI NASIL OLMALI

Prof. Dr. Cemalettin Camcı
Prof. Dr. Cemalettin Camcı
12 Ekim 201791 görüntülenme
Randevu Al
TÜP MİDE AMELİYATINDAN SONRA SIVI ALIMI NASIL OLMALI

Çağımızın hastalığını artık ameliyatla çözer olduk. Boğazını tutamayan insanoğlu daha sert yaptırım olacak şekilde yediklerini azaltacak ya da iştahını azdırmayacak/kapatacak fiziksel uygulamalara maruz kalmaya başladı. Bunların başında mide hacminin neredeyse %80 ini azaltacak şekilde düzenlenen TÜP MİDE ameliyatı gelmektedir. Bu ameliyatla midenin ortalama %80 i çıkarılıp 1000-1200 ml kadar olan mide hacmi 150-200 ml ye kadar düşmektedir.

Dolayısıyla orijinal mide ile KANA KANA İÇİLEN su (bir seferde 500-600 ml) ameliyat sonrası özellikle erken dönemde teknik olarak imkansızlaşır. Ameliyat sonrası erken dönemde acıkma hissinin de ortadan kalkması neticesinde kişinin sıvı alımı dikkat edilmezse ve kişi bu konuda uyarılmazsa CİDDİ SIKINTIYA girer. 

Normal erişkin bir kişinin (erkek olsun kadın olsun) günde en az 2500-3500 ml sıvı tüketmesi önerilir. 200 ml lik bir midenizin kaldığını düşünürsek ortalama 15-20 defa su ve benzeri sıvıları tüketmeniz gerekir gün içinde. Gece 8 saatlik uyku dönemini çıkarırsak 16 saatte 20 defa su içebilmeniz için, her yarım saat ya da 45 dakikada bir tüketim yapmanız gerekir.

Biz de tüp mide ameliyatı yaptığımız hastalarımıza en basitinden kendilerini ½ saat veya 45 dk da bir uyarıcı ile kendilerini uyarmalarını öneriyoruz. Günümüzde hemen herkesin elinde akıllı telefonlar var artık. Kolayca telefonların saatleri ayarlanarak bir uyarı vermesi su içmeyi unutmamızı engelleyecektir. Zamanla kişi bu alıma alışacaktır. Dolayısıyla bu durumun farkında olmak son derece önemlidir. 

Yeni sağlıklı ve FİT hayatınızın devamını dilerim…     

 

Etiketler

Tüp mide ameliyatıTüp mide ameliyatı sonrası beslenmeTüp mide ameliyatı sonrası sıvı alımı

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Cemalettin Camcı

Prof. Dr. Cemalettin Camcı

Prof. Dr. Cemalettin Camcı,1968 yılında doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde,1985 yılında başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak, 1991 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1992-1998 yılları arası Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sırasında Norveç Hükümeti ile Türk Hükümeti arasındaki Kültürel Değişim Anlaşması çerçevesinde verilen bursu kazanarak Norveç’in tek transplantasyon merkezi olan Rikshospitalet-Oslo’da 1995 yılında 4 ay süreyle çalışmıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır