YENİ VÜCUDA ALIŞMAK GERÇEKÇİ BEKLENTİLER İÇİNDE OLMAK VERİLMİŞ KİLOLARI KORUMAYA ÇALIŞMAK
DESTEK OLABİLECEK GERÇEK ARKADAŞLAR EDİNMEK VÜCUDUN SARKAN BÖLGELERİ İÇİN PLASTİK CERRAHİ MÜDAHALESİ
Acıkmanın Psikolojik Temelleri
İnsanlar doğum anlarından itibaren yemek yeme ihtiyacı ile karşı karşıyadır ve bu bireyler için hayati bir önem taşımaktadır. Fakat yemek yemek bebeklikten yaşlılığa kadar sadece fizyolojik ihtiyaçları karşılamak için yapılan bir davranış değildir. Bebeklik döneminde yemek yeme davranışının bir bebek için tek anlamı karın doyurmakla yani tokluk hissi dediğimiz his ile sınırlı kalmamaktadır. Açlığın doyurulmasıyla bebek, iyi ve güvende olduğu hissiyle tanışmış olur. Çünkü açlık en erken ‘acı çekme’ iken, tokluk en erken ‘rahatlamadır’. İşte yemek yeme ve her zaman tok kalma isteğinin temeli bu döneme dayanmaktadır.
Bireyin kendi bedenini nasıl algıladığı, sorunlarla baş edemediği durumlar karşısında neler yediği ya da yemek yeme davranışını hangi durumlar karşısında seçtiği gibi konular obezite tedavisinin psikolojik boyutunu kapsamaktadır.
Obezite Cerrahisinin Obez Bireylerde Kilo Kaybındaki Rolü
Obezite cerrahisinde kullanılan ameliyat tekniklerinde hastalarımız için özetle 3 amaç hedeflenir. Bunlar;
Hastanın midesini küçültmek. Küçülen mide nedeni ile hastalar daha küçük porsiyonlar ile beslenmeye başlarlar.
İştahı baskılamak. Özellikle midenin Fundus denen bölgesi ameliyat ile alınarak ghrelin iştah hormonu alınmış ve hastanın iştahı bu sayede baskılanmış olur.
Bağırsakların bir kısmı bypass edilerek gıdaların emilimi bozulur yenilen gıdaların bir kısmının emilmemesine ve hastanın vücuduna kalori girişinin kısıtlanmasıdır.
Etiketler
Obezite tedavisiObezite ameliyatıObezite tedavi yöntemleriObezitenin zararlarıObezitenin riskleriObezite oluşumuTüp mide ameliyatıMide balonu ameliyatıMide balonu tedavisiMideye kelepçe taktırmakObeziteden kurtulmakObezite ameliyatı sonrasıObezite ameliyatı sonrası beslenmeObezite cerrahisi sonrası beslenmeMide küçültmeTüp mide ameliyatlarıObezite sıklığıObezite oranıObezite tipleriObezite tanısıObezite çeşitleriObezitenin oluşumuObezite etkenleriObezite ilaçla tedavisiTüp mide ameliyatı riskleriTüp mide ameliyatı başarısıPsikologPsikolog kimdirPsikolojik stresSleeve gastrektomiSleeve gastrektomi komplikasyonlarıTüp mide hakkındaTüp mide ameliyatında stapler hattı kaçaklarının tedavisiPsikolojik nedenlerPsikolojik sebep erken boşalmaPsikolojik epilepsiPsikolojik danışmanlıkPsikolojik danışma birimiPsikolojik cinsel sorunlarPsikolojik boşalmaPsikolog nedirTip 2 diyabet beslenmeMide küçültme ameliyatı maliyetiTip1 diyabetMide katlama ameliyatıHoma irTip1Tüp mideTip2 diabetMide küçültme operasyonuHga1cTip2Tip2 şekerMide küçültme ameliyatı yan etkileriSleeve gastrektomi sonrasi sarkmalarin duzeltilmesiMide küçültme egzersizleriTüp mided ameliyatıTüp mide ameliyatı ile zayıflamaSleeveMide küçültme yöntemleriTüp mide ameliyatı ne demektirTüp mide ameliyatı kimlere uygulanırTüp mide ameliyatı hangi durumlarda uygulanırTüp mide ameliyatı zararlarıTüp mide ameliyatı kimlere önerilirTüp mide ameliyatı kimlere yapılırTüp mide ameliyatı nasıl uygulanırTüp mide ameliyat süresiTüp mide ameliyatı obezitede kesin çözüm müdürTüp mide ameliyat riskleriTüp mide ameliyatında anesteziMide küçültme ameliyatı yöntemleriSleevegastrektomi (tüp mide) obezite cerrahisiMide küçültme nasıl yapılırMide küçültme riskleriMide küçültme sonrasıMide küçültme zararlı mıSleeve gastrectomy nedirGlp1Sleeve gastroktomi