Tüp Bebek Dini Açıdan Sakıncalı mıdır?

Doç. Dr. Nermin Köşüş
Doç. Dr. Nermin Köşüş
23 Ağustos 2017133 görüntülenme
Randevu Al
Tüp Bebek Dini Açıdan Sakıncalı mıdır?

İslam dini, evliliği ve çocuk sahibi olmayı teşvik eder. 

“Nikâh benim sünnetimdendir. Kim benim sünnetimle amel etmezse benden değildir. Evleniniz! Zira ben, diğer ümmetlere karşı sizin çokluğunuz ile iftihar edeceğim. Kimin maddi imkânı varsa hemen evlensin. Hz. Muhammed (SAV)”

Aynı zamanda hastalıklar için de tedavi olmayı emreder. 

“Tedavi olun, ey Allah’ın kulları. Çünkü Allah yarattığı her bir hastalık için mutlaka şifasını (devasını) yaratmıştır. Ancak bir hastalık müstesnadır. O ihtiyarlıktır. Hz. Muhammed (SAV)”

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Din İşleri Yüksek Kurulu üyeleri bu konuda aşağıdaki kararı almıştır:

Tarih: 05/01/2002 

Kadın veya erkekteki bir kusur sebebiyle, tabiî ilişkiyle gebeliğin gerçekleşmesi mümkün olmadığı takdirde; 

Döllendirilecek yumurta ve sperm, her ikisinin de nikahlı eşlere ait olması, yani bunlardan herhangi biri yabancıya ait olmaması; 

Döllenmiş olan yumurta, başka bir kadının rahminde değil, kendi rahminde (yumurtanın sahibi olan eşin rahminde) gelişmesi; 

Bu işlemin, gerek anne-babanın; gerek doğacak çocuğun maddî, ruhî ve aklî sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisinin olmayacağı tıbben sabit olması; şartıyla,

Normal yoldan gebe kalması ve anne olması mümkün olmayan evli hanımların, çeşitli tıbbi yollarla gebeliklerinin sağlanmasında, İslâmî hükümler açısından bir sakınca görülmemektedir . 

Başka kadının yumurtası veya kocası dışında yabancı bir erkekten alınan sperm ile bir kadının gebeliğinin sağlanmasının ise insanlık duygularını rencide etmesi ve zina unsurlarını taşıması sebebiyle caiz değildir.

Etiketler

Tüp bebek başarısızlığıTüp bebek uygulamasıTüp bebek testleriTüp bebek başarısıTüp bebek kalitesiTüp bebek sonrasıTüp bebek yaşıTüp bebek tedavi yaşıTüp bebek tedavi merkeziTüp bebek tekrarıTüp bebek aşamalarıTüp bebek süreciTüp bebek ve aşılamaTüp bebek tedavi süreciTüp bebekte başarıyı artıran faktörlerTüp bebek sürecinde cinsellikTüp bebek tedavisi sonrasıTüp bebek ücretiTüp bebek ücretleriTüp bebek fiyatlarıTup bebekte kabizlikTup bebekte dondurmaTüpbebekte kan testi kaç olmaliTüpbebekTup bebek sonrasi yasamTup bebek sonrasinda beslenmeTuplerde sorunTup bebek yontemleri ve gebe kalmaTüpbebek tedaviTup bebek tedavisi ve gebe kalmaTup bebek sahını olmak icin sperm ozelıklerı neTup bebek sahıbı nasıl olıurTup bebek tedavileriTup bebek yas kacta olurTup bebek nasıl yapılır ve ne yapılmalıTup bebek nasıl yapılır ve nereye baş vurulurTup bebek nasıl yapılır ve aşamaları nelerTup bebek tedavısınde klomen nasıl etkı yaparTup bebek olusma sansiTup bebek tedavisinde normal degerler kaçTup bebek endikasyonlariTup bebekte yasmının etkisi nedirTup bebek basari sansiTup bebekte ilk denemede tutmaTupbebek tedavisiTüpbebek tedavi süresiTüpbebek problemleri nelerdirTüpbebek ilaçlarıTupbebek

Yazar Hakkında

Doç. Dr. Nermin Köşüş

Doç. Dr. Nermin Köşüş

Doç.Dr. Nermin KÖŞÜŞ, 1 Nisan 1973 tarihinde Trabzon Akçaabat’ta doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini Türkiye'nin çeşitli illerinde tamamlamasının ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başlamış ve 1997 yılında mezun olarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1997-2002 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapmış ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. 

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır