Tüp bebek beklerken..

Tüp bebek beklerken..

GELİŞEN TIP İLE BAŞARISIZLIK DAHA AZ!

Günümüzde yaşanılan bir çok sağlık probleminin yanısıra doğurganlık seviyesinin düşüklüğü yada diger etkenlerin neden olduğu infertilite (kısırlık)hayatımızın seyrini,şeklini ve kalitesini zedelemektedir.Bu konuyla ilgili olarak artık tıbbın bize sunduğu olanak ve imkanlarla istenilen sonuçlara daha hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaşılabilmektedir.

Tıp uzun zamanlardır araştırdığı ve gayet verimli sonuçlar çıkarttığı Tüp bebek yöntemiyle bu sorunu ortadan kaldırmış ve 1978 tarihinde İngiltere de ilktüp bebeğinin doğumu sağlanmıştır.

TEK EMBRYO İLE ÇOĞUL GEBELİK DÜŞÜYOR

34 yıl sonrasında ise tetkik,teşhis ve tedavide geliserek günümüz sartlarındaki seviyesine ulaşabilmiştir. Bu sayede genetik testlerle kişiye en uygun tedavi teşhis edilmektedir.Mesela Blastokist transferi ile de daha kaliteli embriyo transferinin sağlanması özellikle çoğul gebelik istemeyen anne adayları için sevindirici bir gelişmedir.Zira bu yöntem öncesi tüp bebek uygulamasında ikiz ve üçüz gebeliklere fazlasıyla rastlanmaktadır.Tüp bebek beklerken ikiz veya üçüzlere hazıl olmak gerekmektedir.

Tedavide aslolan ileri bilimin yanında ailenin durumlarıyla ilgili bilinçli,kararlı ve sabırlı olmasıdır.Bu tür konularda yaşanabilecek stresin baskısı büyük olması,aynı oranda olumlu sonuçları ters etkileyebilmektedir.

STRES’DEN UZAK DURUN!

Tüp bebek beklerken olabildiğince stresten uzak durmak gerekir.Doktorların gösterdikleri özveriye destek olarak karsılıklı anlayış yoluna gidilmesi esas olmalıdır.Herşeyden önce tıbbi müdahalenin sonuç sağlayabilmesi için doktorlarımızın;süreç içerisindeki sabrın önemi dolayısıylada hastalarımızın iyi bir morale sahip olmaları gereklidir.Özellikle çiftlerin kendi arasında yaşanabilecek tüm ruh hallerine hazırlıklı olmaları çözümüde kendi içinde getirecektir.Bu dalgalanmalar sebebi ile konunun sapması,amaçtan uzaklaşması ve sosyal baskı faktörleri su yüzüne çıkabilmektedir.Tüp bebek beklerken konuyla ilgili mümkün olabildiğince sağlıklı ve sağ duylu davranmak gerekir.

TÜP BEBEK BEKLERKEN SABIRLI OLUN!!

Sadece tedaviye odaklanmak ve beklenti halini korumak sizi daha da fazla zorlayacak ve sıkacaktır.Hayatınızda tedavinin yanı sıra entegre olabileceğiniz diğer yaşam kanallarınızın da açık kalmasına özen göstermelisiniz.Çünkü bu durum ruh ve beden sağlığınızı koruyabileceğiniz bazı etkenlerden biridir.

Sayın okuyucularımız, bizlerin ve uzmanların sizden ricası bilimsel olarak tüm tedavi yöntemleri ile en iyi hizmet için tüm hekimlerin sizlerin yanınızda olduğunu bilmeniz.Bu şuurla uygulanacak aşamalarda infertiliteyi yada türev durumları kalıtsal olarak görmemelisiniz.Üstesinden gelinebilecek bir handikap gibi görmeniz tüm bu durumun seyri için önemlidir.Tüp bebek beklerken mutlaka hekiminizin verdği reçeteyi ve diyetleri uygulamanız çok önemlidir.

Yaşamın ürettikçe daha değerli olduğunu bilen kadınlarımız gibi hekimlerimizde bu doğurganlığın sağlanabilmesi ve daim kılınabilmesi için sizlerle aynı anlaşmaya imza atmaktadırlar.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ali Osman Koyuncuoğlu

Op. Dr. Ali Osman KOYUNCUOĞLU, 21 Ocak 1976 tarihinde istanbul'da doğmuştur. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1999 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2000-2005 yılları arasında Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlık eğitimini, 2009-2010 yılları arasında da Yeditepe Üniversitesi Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite (IVF) yan dal uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. 2014 yılında ise Acıbadem Üniversitesi Robotik Cerrahi eğitimi almıştır. 2000-2005 yılları arasında Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 2005-2011 yılları arasında Özel İstanbul Şafak Hastanesi'nde, 2009-2010 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite (IVF) bölümünde 2011-2014 yılları arasında ise Acıbadem Aile Hastanesi'nde görev yapmış olan Op ...

Op. Dr. Ali Osman Koyuncuoğlu
Op. Dr. Ali Osman Koyuncuoğlu
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube