Doktorsitesi.com

Tip 2 diyabette cinsel yaşam

Op. Dr. Erol Vural
Op. Dr. Erol Vural
28 Eylül 2015168 görüntülenme
Randevu Al
Tip 2 diyabette cinsel yaşam

Tip 2 diyabetik hastalarda cinsel sorunlarla karşılaşılabilir. Bu sorun her iki cinste de diyabet yaşı eskidikçe daha sık görülmeye başlar. Cinsel sorunların gelişmesindeki en önemli neden diyabetlilerde diyabete bağlı sinirlerin bozulması nedeniyle oluşur. Bu hastalarda sedece sinirler değil damar yapısında da önemli bozukluklar gelişir ve sorun daha da ağırlaşır.

Tip 2 diyabetik erkeklerde bazen damarsal sorunlar daha ön planda olabilir. Bu hastalarda da yine sinir tutulumu olur. Erişkinlerde hangi problemin ön planda olduğunu araştırmak gerekir. Tip 2 diyabetik bayanlarda da önemli cinsel sorunlar yaşanır. Bu diyabetiklerde de cinsel isteksizlik, vaginal kuruluk ve ağrılı cinsel ilişki zaman içerisinde önemli boyutlara ulaşabilir ve bireyleri bu ilişkiden uzaklaştırır. Cinsel sorunlar çok açık ifade edilmesede tüm diyabetliler arasında bu sorun %60-70 kişide vardır. Bu sorunun hekimlerden gizlenmesi ilerleyen zaman içerisinde sorunun iyice şiddetlenmesine ve tedavinin zorlaşmasına neden olur. 

Cinsel yaşam kişinin yaşam kalitesinin en önemli bileşenlerinden biridir. Diyabette cinsel işlev bozuklukları kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Bu nedenle hasta çok sık takip edilmelidir. Sık aralıklarla yapılan metabolik kontroller neticesinde cinsel işlev bozuklukları engellenebilmektedir. Diyabetli bireyler cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara daha yatkın olması nedeniyle hijyene dikkat etmeleri gerekiyor.

Etiketler

Obezite tedavisiObezite ameliyatıObezite tedavi yöntemleriObezitenin zararlarıObezitenin riskleriObezite oluşumuObeziteden kurtulmakObezite ameliyatı sonrasıObezite ameliyatı sonrası beslenmeObezite cerrahisi sonrası beslenmeMide küçültmeObezite sıklığıObezite oranıObezite tipleriObezite tanısıObezite çeşitleriObezitenin oluşumuObezite etkenleriObezite ilaçla tedavisiObezite riskleriTip 1 diyabet nedenleriTip 2 diyabet nedenleriObezite cerrahisi riskleriObezite ameliyatı süresiObezite ameliyatı başarısıObezite cerrahisi başarısıTip mideSleeve gastrektomiTip 2 diabetSleeve gastrektomi komplikasyonlarıTüp mide hakkındaTüp mide ameliyatında stapler hattı kaçaklarının tedavisiTip 2Tip 1 diabetTip 2 diyabette beslenmeTip 2 şeker diyetiTip 2 diyabet beslenmeTip 2- diyabetTip 2 diyabetdiabetTip2 hastasıTüp mideTip 2 şeker hastasıTip2 diabetMide küçültme operasyonuTip 2diyabetTip2 şeker hastalığıTip2 akromionTip2 şekerMide küçüklüğüMide küçültme ameliyatı yan etkileriSleeve gastrektomi sonrasi sarkmalarin duzeltilmesiMide küçültme egzersizleriTüp mided ameliyatıTüp mide ameliyatı ile zayıflamaSleeveTip2 diyabette nelere dikkat edilmeliMide küçültme yöntemleriTüp mide ameliyatı ne demektirTüp mide ameliyatı kimlere uygulanırTüp mide ameliyatı hangi durumlarda uygulanırTüp mide ameliyatı zararlarıTüp mide ameliyatı kimlere önerilirTüp mide ameliyatı kimlere yapılırTip2 diyabet hastalığı risk grubunda kimler varTüp mide ameliyatı nasıl uygulanırTüp mide ameliyat süresiTüp mide ameliyatı obezitede kesin çözüm müdürTüp mide ameliyat riskleriTüp mide ameliyatında anesteziMide küçültme ameliyatı yöntemleriSleevegastrektomi (tüp mide) obezite cerrahisiMide küçültme nasıl yapılırMide küçültme riskleriMide küçültme sonrasıMide küçültme zararlı mıSleeve gastrectomy nedirTip2 diyabetin ameliyat ile tedavisiGlp1Tip2 diyabet ameliyatıSleeve gastroktomi

Yazar Hakkında

Op. Dr. Erol Vural

Op. Dr. Erol Vural

Op. Dr. Erol Vural, 1974 yılında Kırşehir'de dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimini Kırşehir Cacabey İlköğretim Okulu'nda tamamlayan Dr. Vural lise eğitimini ise Ankara Aydınlıkevler İnönü Anadolu Lisesi' nde aldı.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır