Doktorsitesi.com

THD (TRANSANAL HEMOROİDAL DEARTERİLİZASYON MUKOPEXİ ) İLE HEMOROİD TEDAVİSİ

Dr. Öğr. Üyesi İsmail Biri
Dr. Öğr. Üyesi İsmail Biri
30 Haziran 2016377 görüntülenme
Randevu Al
THD (TRANSANAL HEMOROİDAL DEARTERİLİZASYON MUKOPEXİ ) İLE HEMOROİD TEDAVİSİ

THD Slide, hemoroid hastalığının ileri derecelerinin tedavi işleminde kullanılan, özel tasarlanmış anoskop adı verilen bir cihazdır.

THD Doppler probu, anal mukoza ile temasta olduğundan hemoroid arterlerinin doğru olarak saptanmasında kullanılır ve ANOSKOP’a yerleştirlir. THD Slide ANOSKOP, şeffaf, tıbbi kullanıma uygun malzemeden yapılmış, kullanım bölgesinde mükemmel aydınlatma yapılmasına olanak sağlayan fiberoptik uç olan bir cihazdır.
Hemoroid memelerine kan taşıyan üç atar damarı bağlayarak yapılan bir ameliyattır. Anüsten girilen alet yardımıyla hemoroide kan getiren atar damar bulunur ve 5-6 cm yukardan bağlanır atar damarı bağlanan hemoroide kan gelemediği için küçülür. Dış basurda küçülme olur.  

Avantajları

Özellikleri

Doppler Probe Doğruluğu
Yüksek Hassasiyet ve Hissedilebilirlik
Kolay ve standart prosedür
Düşük komplikasyon riski
Zamandan kazanım
Çarpraz kontaminasyonun önlenmesi
Güvenilir, tekrarlanabilir, iyi sonuç verir, etkilidir.

Standart metodda; ORTALAMA 15.6±6.5 AY TAKİP SÜRESİ (6-32 AY) (20.9%) AZ MİKTARDA KANAMA (7.8%) HAFİF AĞRI (6.25%) TEKRARLANMA THD Doppler ile; ORTALAMA 7.3 AY TAKİP SÜRES, (3–17 AY)

DOPPLER PROBU

8 MHz frekans ile Sürekli Doppler Sinyali verir
2 Kristal (1 Verici, 1 Alıcı)
Mukoza ile direk temas halindedir.
Kan akışını saptamak için çalışma penceresine açılıdır.
Pivot, iğne tutucu ve iğne ile cerrahın her zaman standart rotasyon yapmasını sağlar.
Özellikle, 5/8 iğne mukoza ve alt mukozayı yaklaşık 6 mm geçer. Bu özellik hastaya çok ağrı verebilecek kas dokusuna girmeden sabitleme noktası oluşturmayı sağlar.
Eliptik bölge, anal sfinkteri sınırlı bir şekilde genişletmek için tasarlanmıştır.
Yanlardan mukozal genişletme, uygulama alanı görünürlüğünü arttırır.
Kablo sabitleyicisi sayesinde kablonun çalışma alanına girme riski olmadan Doppler’in kullanımına izin verir.
Sürekli Doppler Sinyali
Mukoza ile Doppler teması
Geniş Cerrahi Alan
Pivot kılavuzlu
Tek kullanımlık cihaz

Hemoroid memesinin olduğu bölgeyi besleyen atar damarın bağlanması şeklinde kesmeden yapılan bir girişimdir. Çevredeki hasarlı hemoroid memelerine dokunulmaz. THD yötemi, özel geliştirilmiş ve doppler ultrason içeren bir cihazla, hemoroid memesini besleyen ana damarın akım yönünü ve tam yerini belirleyip, yine özel geliştirilmiş bir aletle onun içine adapte edilen dikiş yardımıyla bu damarı bağlayarak  hemoroidi besleyen kan akımını ortadan kaldırmaya yönelik bir yöntemdir.

Bu tedavi hastaya genel anestezi vererek uyur ortamda uygulanabildiği gibi, sedasyon anestezisi ile lokal anestezi yardımıyla da uygulanabilmektedir. 2. ve 3. evre hemoroidler ile kanamakta olan 4. evre hemoroidlerde kullanılabilr. Bu yöntemin avantajları, herhangi bir doku ya da organ kesmek sözkonusu olmadığı için tamamen ağrısız bir  tedavi olması, hastanın ameliyatı izleyen saatlerde evine gidebilmesi, işe dönüşün 1-2 gün olması  ve kanama, enfeksiyon gibi yan etkilerin yok denecek kadar az olmasıdır. 

Etiketler

HemoroidHemoroid ne demekHemoroit basur nedirThd hemoroidAğrisiz hemoroid tedavisiKanamasiz hemoroid tedavisi mukopexiİç ve diş hemoroid tedavisi

Yazar Hakkında

Dr. Öğr. Üyesi İsmail Biri

Dr. Öğr. Üyesi İsmail Biri

Doç.Dr.Öğr. İsmail BİRİ, tıp eğitimini İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur. Ayrıca Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde Endoskopi Sertifikasyon eğitimi de almıştır.

<

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır