Tatlı krizlerine savaş açın

Dyt. Fatma Gönen
Dyt. Fatma Gönen
3 Kasım 20151614 görüntülenme
Randevu Al
Tatlı krizlerine savaş açın

Hepimizin kriz anları vardır tatlı tatlı tatlı diye gözümüzün önünden pastalar, çikolatalar, kurabiyeler uçuşur. Stresliyken, sinirliyken ve bazı hormonal değişimlerde daha fazla yaşarız bu durumu. Peki tatlı krizlerini azaltmak mümkün mü? İşte minik ipuçları.

Kuru meyveler kurtarıcınız olsun. Tatlı krizi anında abur cuburlar yerine kuru meyveleri hurmayı, kayısıyı deneyin. Ancak yanında süt-yoğurt-peynir gibi protein kaynakları da olsun.

Tarçın vazgeçilmeziniz olsun. Suyunuza, meyvelerin üstüne, süte, yoğurda katabilirsiniz. Bu sayede kan şekeriniz dengelenecek ataklarınız azalacaktır.

Karbonhidratları tek başına almayın, mutlaka yanında protein kaynakları olsun. Makarna yapıyorsanız sosu kıymalı olsun, pilav varsa içine tavuk ya da yanında yoğurt olsun.

4 saatten uzun süre aç kalmayın. Ara öğünler olmazsa olmazınız olsun. Öğünleriniz arasında 2-4 saat olsun.

Basit karbonhidratlar yerine kompleks karbonhidratları tercih edin. Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmek, pirinç pilavı yerine bulgur ilk tercihiniz olsun.

Posalı besinleri hayatınıza katın. Yeşil yapraklı sebzeleri, kurubaklagilleri, meyve suyu yerine taze kabuklu meyveleri tercih edin.

Şeker içeriği yüksek paketli ürünleri beslenmenizde sınırlandırın. Aldığınız meyveli süt ve yoğurtlarda bile yüksek miktarda şeker olduğunu varsayarsak aldığınız her besinin mutlaka etiketine göz atın.

Etiketler

Tatlı kriziDiyetZayıflamaZayıflamak için önerilerTatlı krizini yenmek için ne yapmalı

Yazar Hakkında

Dyt. Fatma Gönen

Dyt. Fatma Gönen

Diyetisyen Fatma Gönen, lisans eğitimini 2013 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde tamamladı. Lisans öğrenimi süresince başta Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri olmak üzere birçok hastane servis ve polikliniklerinde gözlem ve uygulama yapma şansı elde etti.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır