Son yıllarda yaygınlaşan tarihi içerikli diziler sayesinde sakal ektirmek isteyenlerin sayısı da artıyor. Peki bu tarihi dizilerdeki sakallı sanatçılara öykünerek sakal ektirmek isteyenlere gerçekten ekim gerekir mi. Buna şu şekilde cevap verilebilir.
Sakal ekimi İle Düzeltilebilen Sorunlar;
Köse Olmak;
Hiç sakal bıyık favori çıkmama durumudur ve kişinin cinsiyetinde karmaşaya sebep olur, uygulamayla ciddi görsel değişiklik sağlanabilir. Özellikle olduğundan çok genç görünme yada “çocuk gibi görünüyorsun” denmesi kişide sosyal sıkıntı yapabilmektedir ve iyi bir ekimle bu durum ortadan kaldırılabilir.
Seyrek Sakal Olması;
Özellikle uzun tutmak isteyen kişilerde seyreklik güzel durmamakta ve kişi istediği görüntüyü elde edememektedir. Doğru teknikle uygulanan sıklaştırma ekimiyle mükemmel sonuçlar elde edilebilmektedir.
Sakaldaki Yara ve Yanık İzinin Kamuflajı;
Kıllı alandaki ameliyat yara yaralanmaya bağlı iz kıl kökü içermediği için çok dikkat çeker ve çok dramatik görünür. Etrafı sıfır tıraş edilse bile kıl kökünün cilde verdiği renk olmaması sebebiyle dikkat çekiciliği devam eder. Sıklıkla çizgi şeklinde yada dikişler normal dikiş olarak atıldıysa balık kılçığı şeklinde görünür. Yüz bölgesinde olması kişiye kavgacı yada geçimsiz imajı verebilmektedir. En etkili çözüm kök naklidir ve mükemmele yakın sonuç elde edilir. Yara izine ekilen sakal tutar mı gibi soru akla gelebilir. Bu güne kadar yaptığımız tüm kökler tuttu. İğne batırıldığında kanayan her noktaya ekim yapılabilir.
Sakalda Şekil Değişikliği İstenmesi;
Bazı kişilerin yanaktaki kıl yapısı fazla aşağıda olur o alana ekim yapılarak istenilen şekil verilebilir, benzer şekilde bıyıkla birleşme alanı yani dudakların kenar ve aşağıya doğru inen kısmında çıkmıyorsa birleştirme yapılabilir.
Sakalda Eksik Alan Olması;
Kök olmadığı için bazı bölgelerde çıkmayabilir oralar doldurularak dikkat çekiciliği azaltılır.
Sakalkıran;
Kullanılan ilaçlara cevap alınamazsa yani geri çıkmazsa ekim yapılabilir. Bu alanda sakal kıran olma ihtimali diğer alanlarla aynıdır.
Çekiştirme Tiki;
Bir bölgedeki kıl uzun süre defalarca çekilerek yolunursa bir süre sonra o alandan kıl çıkmaz. Bu durum kıl olan tüm vücut alanları gibi sakalların olduğu alan için de geçerlidir. Kişinin çekiştirme tiki tamamen tedavi edildikten 8-10 ay sonra açık yada seyrek alana ekim yapılabilir ancak tik yeniden ortaya çıkarsa sorun da tekrarlar bu sebeple tikin tamamen iyileştirildiğinden emin olunmalıdır.
Sivilce İzi ;
Ergenlik döneminde ortaya çıkan sivilceler çok iltihabi hal alırsa o bölgede gelecekte gelişecek olan sakalın köklerini öldürür ve yaş ilerlediğinde o noktalar boş kalır, yine ergenlikten sonra olan derin sivilceler de kökleri öldürerek o noktaların boşalmasına sebep olabilir.
Bıyık Sakal Birleşme Alanında Açıklık
Buranın eksikliği çok dikkat çekmektedir ve ekimle sorun çözülebilmektedir.