Doktorsitesi.com

Sinüsotomi

Op. Dr. Atilla Kaya
Op. Dr. Atilla Kaya
19 Ağustos 2016183 görüntülenme
Randevu Al
Sinüsotomi

Kıl dönmesi hastalığı 15-20 çeşit ameliyatla tedavi edilmektedir. Günümüzde en sık uygulanan ameliyatlarda büyük doku kesileri  yapılmakta ve gereksiz yere büyük sağlıklı doku parçaları alınıp atılmaktadır.Oluşan büyük yaraların kapatılması ve iyileşmesi zor ve zaman almakta kalçada ciddi izler ve şekil bozukluğu bırakarak iyileşmektedir.Bu nedenle kıl dönmesi hastalığının tedavisinde mümkün olan en küçük kesi ve en az doku kaybı ile yapılacak ameliyat ve girişimler tercih edilmelidir. Sinüsotomi  yöntemi de minimal doku kaybı ve ciddi yara izi bırakmadan iyileşen girişimsel tedavi yöntemi olarak iyi bir seçenektir.

Sinüsotomi Nedir?

Öncelikle kıl dönmesi tedavisine yönelik geliştirilmiş bir tedavi olup, girişimsel ameliyatsız tedavi uygulaması denilebilir ilk defa Op. Dr. Nizam KURTDERE tarafından taris edilmiştir. Sadece 10 dakika gibi kısa sürede ve ameliyathane, narkoz gerekmeden yapılmaktadır. Bu şekilde hastanede yatma ve iş gücü kaybı gibi istenmeyen durumlar yaşanmaz.

Dilerseniz aşağıda yer alan video’dan uygulamanın ne olduğu, nasıl yapıldığı, avantajları ve canlı olarak nasıl yapıldığını görmek için videoyu izleyebilirsiniz. Video orjinal hali ile eklendiği için çocukların yanında izlememeniz önerilir.

Nasıl Yapılır?

Kıl dönmesi tedavisinde yapılması gereken cilt altında biriken kılları çıkarmaktır. Tabii ki bunu yaparken mutlaka o kılları saran zar ile birlikte çıkarılması gerekir. Zar (kapsül) çıkarılmaması halinde 1-2 yıl içerisinde aynı noktada tekrarlama olasıdır. Günümüzde ameliyatsız tedavi olarak uygulanan yöntemlerde sadece cilt altındaki kıllar çıkarılmakta ve kapsül bırakılmaktadır. Sinüsotomi yönteminde ise giriş ve çıkış deliklerinde yapılan genişletme ile cilt altında biriken kıllar yanı sıra kapsül temizlenmekte ve bunların yapıldığına emin olunmaktadır.

Giriş / Çıkış Deliklerinden Girilir

Sinüsotomi yönteminde uygulama kılların cilt altına giriş ve çıkış deliklerinde RF (Radyo Frekans) ile yarım santim kadar genişletme şeklinde başlamaktadır. Genişletilen bu deliklerden cilt altına girilerek geliştirdiğimiz özel tel fırça ve küret ile cilt altındaki kıllar ve onu saran kapsülü temizlenmektedir.

Sadece 10 Dakikada Yapılır

Uygulama ameliyatsız olduğu için narkoz ve ameliyathane gerekmez. Bölgesel uyuşturma şeklinde yapılır ve sadece 10 dakika sürmektedir. Bu süreçten sonra hastaya pansuman yapılarak, evine, işine, okuluna dönmesi sağlanır.

Dikiş Atılmasına Gerek Yoktur

Uygulama sadece 0,5 cm deliklerle yapıldığı için dikiş atılmaya gerek yoktur. Sadece 10-15 gün boyunca pansuman yapması yeterli olacaktır. Kesik ve dikiş olmadığı için ciddi bir iz kalmayacaktır.

10-15 Günde Tamamen İyileşir

Tedavi sonrası hayatına kaldığı yerden devam eden hastamız doktorun önerisi ile 10-15 gün pansuman yapması gerekmektedir. Bu şekilde başlıkta da belirtildiği gibi 10-15 gün içerisinde yaralar tamamen iyileşmektedir.

Etiketler

Kıl dönmesi tedavisiKıl dönmesi belirtileriKıl dönmesi neden olurAmeliyatsız kıl dönmesi tedavisiSinüsotomi ameliyatıKıldömesi

Yazar Hakkında

Op. Dr. Atilla Kaya

Op. Dr. Atilla Kaya

Op. Dr. Atilla Kaya, 1961 yılında Malatya’da doğmuştur. İlk, orta ve liseyi Malatya'da bitirerek lisans öncesi eğitimini tamamlamıştı. 1980 yılında üniversitesi sınavını kazanarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini başlamıştır ve lisans eğitimini 1986 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanını almıştır. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda ihtisasını tamamlamıştır. Yandal eğitimini Genel Cerrahin’in alt branşı olan Proktoloji (Hemoroid ve Kıl Dönmesi) alanında yapmıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır