Silgi lazer

Silgi lazer

Önümüz yaz ve özellikle kadınların baş belası kılcal damar çatlaması yine kadın nüfusunun yaklaşık yarısını rahatsız etmeye başlayacak. İnsanların bu sorunu süregeldiğinden her yıl yeni teknoloji ve Silgi lazer bildiğimiz defterdeki kurşun kalemle yazılmış silgiye benzer bir uygulama diyebiliriz. Diot lazerin geliştirilmiş formu Exotherme lazer 2 mm ye kadar olan kılcal varisleri bir saniyenin çeyreği kadar bir sürede tamamen siliyor. Uygulamanın en büyük özelliği silinen kılcal damar sonsuza kadar yok edilmiş oluyor.

Kılcal damar çatlaması tedavi yöntemleriyle kıyaslandığında en büyük avantajı neredeyse hiç acı olmamasıdır. Acı olmaması yanı sıra abartılı kızarıklık, yüzeysel yanık, yanık izi, lekelenme, yetersiz kalması gibi sorunlar da yaşanmamaktadır.

Belki çok önemli değil ama cihazın kafasına monte edilen kamera sayesinde uygulamayı anlık olarak kendiniz de izleyebiliyorsunuz. Yani ışığın hastalıklı damara gittiğini ve aynı anda damarın o mor, pembe, kırmızı görünümünün yok olduğunu görüyorsunuz. “işlemi yaptık iyileşmezse bir ay sonra yeniden gelin” gibi bir söylemle karşılaşmıyorsunuz.

Cihazın kafasındaki soğutma ünitesinin cildi soğutması sayesinde ağrı olmaması yanı sıra yanma hissi de yaşanmamaktadır.

Yetersiz kaldığı durumlarda ki çok ince kılcallarda yetersi kalabilmektedir, radyo frekans yöntemi uygulanmaktadır. Yetersizliğinin nedeni çok ince yapıların ışığı tutamaması olabilir. Yukarda bahsedildiği gibi uygulanacak damarın genişliği 2 mm yi geçtiğinde de etkisiz kalmaktadır bunun sebebi de ürettiği ısı enerjisi bu kadar kalın olanların tahrip edilmesine yetmemektedir. Daha kalın olan varislerde bu tür teknolojik tedavilerin yerini skleroterapi ve köpük tedavisi almaktadır.

Günümüzde Exotherme nin yerine

İPL lazer

Mikro skleroterapi

Radyo frekans kullanılmaktadır

Bu üç yöntemde de başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir. Özellikle mikro skleroterapi konusunda tecrübeli bir damar cerrahı diğer adıyla fleboloji uzmanı Exotherme ile 2-3 saatte yapılan işlemi 10-15 dakikada yapabilmektedir. Yani atalarımızın deyimiyle “alet işler el övünür”. Yeni teknoloji konusunda takıntınız yoksa Exotherme yaygınlaşıp ucuzlayana kadar mikro skleroterapi ve radyo frekans konusunda tecrübeli ellerde tedavinizi olabilirsiniz.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Atilla Kaya

Op. Dr. Atilla Kaya, 1961 yılında Malatya’da doğmuştur. İlk, orta ve liseyi Malatya'da bitirerek lisans öncesi eğitimini tamamlamıştı. 1980 yılında üniversitesi sınavını kazanarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini başlamıştır ve lisans eğitimini 1986 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanını almıştır. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda ihtisasını tamamlamıştır. Yandal eğitimini Genel Cerrahin’in alt branşı olan Proktoloji (Hemoroid ve Kıl Dönmesi) alanında yapmıştır. Mardin Nusaybin Akarsu Nahiyesi Sağlık Ocağı, Ankara Gölbaşı Belediye Tabipliği, İstanbul Samatya Hastanesi, Ankara Elmadağ Devlet Hastanesi ve Osmaniye Devlet Hastanesi’nde görev yapmıştır. Op. Dr. Atilla Kaya, birçok hastane ve klinikte çalışmıştır. 2006 yılından itibaren ortağı olduğu Medicalart Cerrahi Kliniği'nde çalışmalarını ...

Etiketler
Kılcal varis
Op. Dr. Atilla Kaya
Op. Dr. Atilla Kaya
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube