SIK TEKRARLAYAN İDRAR YOLU DARLIKLARINDA AÇIK AMELİYAT KESİN ÇÖZÜM

Prof. Dr. Coşkun Şahin
Prof. Dr. Coşkun Şahin
3 Şubat 2020167 görüntülenme
Randevu Al
SIK TEKRARLAYAN İDRAR YOLU DARLIKLARINDA AÇIK AMELİYAT KESİN ÇÖZÜM

Özellikle erkeklerde enfeksiyon yada geçirilmiş travmalara ( kaza, leğen kemiği kırıkları, ata biner tarzda apış arası düşmeler ) bağlı idrar yolu darlıkları gelişmektedir. Kaza sonrası idrar kanalından taze kan gelmesi ve arkasından işeme zorluğu veya tamamen işeyememe ilk belirtiler olmaktadır. Bu hastalarda başlangıçta endoskopik tedaviler denenmekte ancak bazı hastalarda bu tedavi şekli yeterli olmamaktadır. Özellikle darlığı uzun olan, en az iki-üç kapalı yöntem yapılmış olmasına rağmen darlığı tekrar eden hastalarda kapalı yöntemde ısrar edilmemesi gerekir. Bu hastalara, darlığın yerine uzunluğuna göre değişik yöntemler kullanarak kesin çözüm üretmek gerekir. Bu hastaların bazen ondan fazla kapalı ameliyat geçirdiklerine şahit oluyoruz. Oysa açık ameliyatla bu hastaları tamamen sağlığına kavuşturmak mümkündür. Ameliyat genel yada bölgesel anestezi ile yapılabilmekte bir-iki saat sürmekte, ertesi günü hasta taburcu edilmektedir. Yıllarca ince tazyiksiz işeyen, yada sondaya mahküm olan veya sık tekrarlayan kapalı ameliyatlara maruz kalan bu hastalar % 95 oranında sağlıklarına kavuşabilmektedirler.

Etiketler

İdrar yoluÜretral darlıkÜretra daralmasıüretradarlığıidraryoludarlığı üretroplasti

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Coşkun Şahin

Prof. Dr. Coşkun Şahin

Prof. Dr. Coşkun ŞAHİN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Gülhane Askeri Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1988 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Gata Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Üroloji Uzmanı olmuştur. İhtisas eğitimi sonrasında 7 yıl boyunca Erzurum Mareşal Fevzi Çakmak Asker Hastanesi'nde Üroloji Servisi Şefliği olarak çalışmalarını sürdürmüş ve 2002 yılında Taksim Gümüşsuyu Asker Hastanesi'nde Üroloji Servis Şefliği'ni yürütmüştür.

2004 Yılında ''Doçent Doktor'' 2013 yılında ''Profesör Doktor'' unvanlarını almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.