SİGARA - ALKOL - HAREKETSİZ BİR YAŞAM -SAĞLIĞIMIZ LENF SİSTEMİMİZ -PRESSOTERAPİ

Uzm. Dr. Pınar Koçyiğit
Uzm. Dr. Pınar Koçyiğit
6 Haziran 2020100 görüntülenme
Randevu Al
SİGARA - ALKOL - HAREKETSİZ BİR YAŞAM -SAĞLIĞIMIZ LENF SİSTEMİMİZ -PRESSOTERAPİ

LENF DOLAŞIM SİSTEMİ NEDEN HIZLANMALI ?

 

 

Dünya Sağlık Örgütü hareketli bir yaşamı önermektedir. Bunun en baştaki sebepleri lenf sisteminin harekete geçirilmesi olup lenf sistemini harekete geçirmeyenlerde LENF DRENAJI WHO tarafından önerilmiştir. Hareketli bir yaşamda spor, sık tempolu yürüyüşler gibi çeşitli aktiviteler yer alır. Bizler sigara ve hareketsiz bir yaşam neticesinde lenf sistemimizi sirküle edemediğimizden damarlarımız ile taşınan zararları maddelerin atımını ve kan damar sağlığımızı göz ardı etmiş oluruz.

Bu sebeplerle sigara alkol kullanımı ve hareketsiz bir yaşamı olan bireylerin lenf sistemlerini PRESSOTERAPİ dediğimiz Lenf Drenajı yöntemleri ile harekete geçirerek Kalp, damar ve kan sağlıklarını ve an ile beslenen tüm organlarını koruma altına almalarını öneririz.

LENF DRENAJI ve BU GÜZEL ÖDEM ATMA YÖNTEMİNİ KULLANDIĞIMIZ HASTALIKLAR

 

 

Tecrübelerimiz ile edindiğimiz hastalıklar beliritlmiştir.

Vücutta oluşan ödemlerde,

Selülitleri gidermede,

Zayıflama tedavilerinde - destekleyici olarak ve düzeltici

Hamilelik sonrası oluşan kilo, varis ve kan dolaşımının hızlandırılması gerekliliklerinde

Vücutta biriken toksinlerin atılmasında,

Sigara, alkol alımı ile gelişen Kalp, Kan, Akciğer gibi kan dolaşımına bağlı gelişen hastalıklarda faydalıdır.

Hastalığınıza ve problemi olan organlarınıza göre çeşitli uygulamalarımızı kombine ederek size çok özel bir kür hazırlıyoruz. Çok özel bir kombine uygulama kürü olarak uyguluyoruz uzun vadede çok büyük memnuniyet elde edilmektedir. Hastalanmadan önceki sağlık yatırımınız size özel hazırlanacak seansları içeren bu kürdür diyebiliriz.

LENF DRENAJ ÖDEM TEDAVİSİ HER KİŞİYE UYGULANIR MI?

 

 

Lenf Drenaj Ödem Tedavisi,

Yüksek tansiyon hastalarında(kişinin isteğine göre dikkatli yapılabilir, klinik uygulamalarımızda kısa süreli sabırla kısa zaman aralıkları ile yavaş yavaş artırılarak çok güzel sonuçlar elde edilebilmektedir)

Hamilelerde kullanılması sakıncalı olabilir dikkatli olmak gerekir.

LENF DRENAJ HER BÖLGEYE UYGULANABİLİR Mİ?

 

 

Lenf drenaj uygulaması gereği zaten tüm vücudu saran bir tedavi şeklidir. Bu yüzden vücudun tamamına uygulanır.

LENF DRENAJ SEANS SAYISI

 

 

Lenf Drenaj ödem tedavisi, Lenf sisteminin tamamen sirküle edilmesini sağlayacak seans sayısınca tedavi türüne ve kişiden kişiye farklılıklar gösterir. Tedaviyi destekleyici olarak yapıldığında seans sayısı asıl tedavi türüne göre belirlenmektedir.

Selülit tedavilerinde ortalama 10 - 15 seanstan sonra sonuç alınması mümkündür.

LENF DRENAJ SEANS SÜRESİ VE SEANS ARALIKLARI

 

 

Lenf Drenaj seansları yaklaşık 15- 20 - 25 dk. Sürmektedir. Kişinin hastalık ve sağlığına sigara-alkol kullanımına göre 2 - 3 gün aralıklarla uygulama yapılmaktadır.

SIK SORULAN SORULAR

 

 

Lenf drenajın vücuda bir zararı olur mu?

WHO'nun önerdiği bir uygulamadır. Şu ana kadar zararı olduğuna dair her hangi bir klinik çalışmaya rastlanılmamıştır. Doktor kontrolünde yapılması önerilir

Lenf drenaj Ağrı veya Acı Verir mi?

Hayır vermez, sekresyon artırır, Kan dolaşımınız artar rahat nefes almaya başlarsınız

Lenf drenajın yan etkisi var mıdır?

Herhangi bir yan etkisi yoktur.

Etiketler

Sigarayı bırakmakLenf drenajAlkol tedavisiDamar sağlığıAlkol tüketimiSigara kalpÖdemliÖdem ilaclarıÖdem çözücüÖdem süresiÖdem dağıtılımasıÖdem tedavisiKan damarlarıstent taktırmamak için

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Pınar Koçyiğit

Uzm. Dr. Pınar Koçyiğit

Uzm.Dr Pınar Koçyiğit, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1999 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 2005 yılında başarıyla tamamlamıştır.Yüksek Lisans eğitimini ise Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlamıştır.
 

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır