Selülit TEDAVİSİ Yöntemleri

Doç. Dr. Saffet Örs
Doç. Dr. Saffet Örs
18 Mayıs 2016209 görüntülenme
Randevu Al
Selülit TEDAVİSİ Yöntemleri

Selülit tedavisi için günümüzde uygulanabilir tek tedavi yolu yoktur. Ancak çeşitli tedavilerin kombinasyonu ile başarı elde edilebilir. 

Velashape : Radyofrekans, infrared, vakum ve masaj. Günümüzde kullanılan en etkili yöntemlerden biridir. Lütfen ayrıntılı bilgi için zayıflama bölümüne bakınız.

Kozmetik ürünler: Cerrahi girişimlerin yanı sıra kişisel olarak uygulanabilecek kozmetik ürünleri kadınların en çok rağbet ettiği yöntemlerin başında geliyor. Antiselülit kremleri derinin yüzeyine uygulanıyor. Bu kremler, uygulandıkları bölgedeki yağ hücrelerini etkiliyor, etken maddenin bir kısmı yağ depolarını bloke ediyor, bir kısmı da yağ a timini ve naklini dengeliyor. Bu kremleri kullanırken içilen su vücuttaki toksik maddelerin atılımını kolaylaştırıyor. Yine alınan kafein yağı ayrıştıran enzimleri harekete geçirip, aynı zamanda lenf akışını da kolaylaştırıyor. Beslenirken kalsiyum, potasyum, demir ve magnezyum içeren gıdalara ağırlık vermek, antiselülit kremlerin etkisinin artmasına neden oluyor.

Liposuction: Lokal anestezi ile yapılan liposuction ile belirlenen bölgedeki yağların vakum ve şırınga aracılığıyla çekilir.

Mezoterapi: 1 veya 4 mm'Iik özel iğneler ve bir enjektör yardımıyla cildin orta tabakasına yağ eritici bir karışım enjekte ediliyor. Bu maddeler selülitli bölgeye doğrudan etki yapıp ve vücut tarafından kullanılmayan yağ hücrelerini parçalayarak organizma tarafından tekrar kullanılabilir yağ durumuna getirir. Tek başına bu işlem sonucu tamamen düzelme sağlanamayabilir.

Etiketler

Selülit tedavisi nasıl yapılırSelülit tedavisi ne kadar başarılıSelülit tedavisi kimlerde uygulanırSelülit tedavisi yöntemleri nelerdir?

Yazar Hakkında

Doç. Dr. Saffet Örs

Doç. Dr. Saffet Örs

Doç. Dr. Saffet ÖRS, lise öğrenimini 1989 yılında Gaziantep 19 Mayıs Lisesi'nde bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1995 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve 2001 yılında Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır