Selülit diyet listesi

Selülit diyet listesi

Selülit lenf dolaşımının bozulması sonucunda yağ hücrelerinde oluşan yapı bozukluğu nedeniyle ortaya çıkar. Portakalımsı görüntülerin nedeni; bu yapı bozukluğudur. Selülit, özel beslenme uygulandığında azalır.

Deniz mahsüllerinden karides, kalamar ve istakoz gibi deniz ürünleri içerdikleri kolesterol, kalori ve bazı yağlardan dolayı lenf dolaşımını bozma özelliğine sahiptir. Kızartma ve aşırı yağlı beslenme şekli de tehlikelidir. Zeytinyağı bile olsa aşırı yağ kullanımı selülit yapar. Aşırı tuzlu, salamura yiyecekler, özellikle de yağlı peynirler, koyun peyniri, eski kaşar ve tulum peyniriyle salam ve sosis gibi besinlerde selülite davetiye çıkartır. Su içmemek, aşırı derecede kahve tüketmek, alkol almak, asitli içecekler içmek ve siyah çay tüketmek de selüliti artırır.

Ananas, kivi, limon ve portakal; C vitamininden zengin oldukları için önemlidir. Sebzelerden de enginar, kereviz ve havuç çok önemlidir. Protein kaynağı olarak da balığı özellikle beslenmemizde bulundurmamız gerekir. Brokoli ve Brüksel lahanasıyla koyu yeşil yapraklı sebzeler selülit savaşında etkili olarak kullanılabilir. Ayrıca, soya eti ve soya fasulyesi de lenf dolaşımını düzene sokar.

Selülitlere karşı önlem almak istiyorsanız; öncelikle tuzu azaltın. Tuzu azaltmanın en iyi yolu hazır besinleri hayatınızdan çıkartmaktır. Potasyum alımını arttırın. Kuru kayısı, incir, kuru erik ve muz yiyin. Kahve, çay ve kafeinli ağrı kesicilerden mutlaka uzak durun. Bisküvi, şeker, çikolata ve dondurma miktarını azaltıp, kepekli ve yulaflı tahılların tüketimini arttırın. Kaliteli proteinler alın. Sebze ve meyvelerin gücünden yararlanın. Çilek, kuş üzümü, böğürtlen, greyfurt, portakal ve şeftaliyi mutlaka hayatınıza sokun. Bol bol kavun, salatalık, kereviz ve kuşkonmaz yemeyi de ihmal etmeyin.

Yoğun bir beslenme tedavisi, kilo verimi, masaj ve sporla bir ayda bile selülitlerinizin fark edilir oranda azaldığını görebilirsiniz. Hatta işi sıkı tuttuğunuzda, sadece bir haftada bile sonuç almanız mümkündür.

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Eser Aydoğdu

Op. Dr. Eser AYDOĞDU, Samsun'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Gaziantep’te tamamlamıştır. Ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ihtisas eğitimini de tamamlamış ve uzmanlığını almıştır. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde El Cerrahisi ve Onkolojik Plastik Cerrahi eğitimleri de almıştır. 2 yıl boyunca Yalova Devlet Hastanesi’nde görev yapmış ve ardından özel bir estetik cerrahi kliniğinde çalışmalarına başlamıştır. Daha sonra New Jersey’de Dr. Gregory Pistone’nin yanında saç ekimi eğitimi almış, Philadelphia’da Pennsylvania Üniversitesi’nde yüz cerrahisi ve meme cerrahisi biriminde klinik observer olarak bulunmuştur. Amerika’daki eğitimini tamamlamasının ardından Metropo ...

Etiketler
Selülitlerden kurtulmak
Op. Dr. Eser Aydoğdu
Op. Dr. Eser Aydoğdu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube