SEANSLAR HALİNDE UYGULANAN KRİSTALİZE FENOL TEDAVİSİNDE KIL DÖNMESİ TEK SEANSTA BİTEBİLİR Mİ?

Prof. Dr. Cemalettin Camcı
Prof. Dr. Cemalettin Camcı
16 Mayıs 2017235 görüntülenme
Randevu Al
SEANSLAR HALİNDE UYGULANAN KRİSTALİZE FENOL TEDAVİSİNDE KIL DÖNMESİ  TEK SEANSTA BİTEBİLİR Mİ?

  Kıl dönmesinin ameliyatsız tedavisinde Kristalize Fenol uygulaması, hastayı hastaneye bağlı kılmaması, ayaktan uygulanabilmesi, hastayı hastalandırmaması ve işlemden sonra işine ve günlük hayatına devam edebilmesi nedeniyle seçkin tedavi yöntemleri arasında sayılmaktadır.

  Kristalize fenol uygulamasında kılların oluşturduğu cilt altı boşluktan çıkarılması ve boşluğun tedavisi yapılmaktadır. Mevcut pratiğimizde kılların battığı yerden çıkarılması, körlemesine olmakta ve içeride kılın kalıp kalmadığı gözle görülememektedir. Bu yüzden 3-4-5. seanslara gereksinim duyulmaktadır.

  Çünkü biz pratiğimizde gördük ki, boşluğun içinde 1 adet bile kıl kalsa boşluk kapanmamaktadır. Hatta cilt kapansa bile 5-10 gün içinde yeniden iltihaplanmalar olup kişileri "iyileşemedim" düşüncesine itmektedir.

  Son yıllarda makat bölgesinde oluşan anal abse ve sonrasında gelişen anal fistül tedavisinde VAAFT sistemi kullanılarak fistül yolu tahrip edilerek iyileşmesinin sağlanması mümkün olmaktadır. VAAFT sistemini kıl dönmesi (pilonidal sinus) hastalarına uygulayan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Öğretim Üyelerinden Sn Prof Dr Ethem GEÇİM, bu yöntemin kristalize fenol ile birleştirilerek boşluğun daha kolay kapanabildiğini gösterdi.

  Bu sayede seanslar şeklinde yapılan kristalize fenol uygulama işleminin tek seansa indirilerek bir defada bu durumdan kurtulunabilmesi gündemdedir.

  Biz de merkezimizde bu yöntemi kısa zaman sonra uygulamaya geçireceğimizi bildirir sağlıklı günler dileriz.

              

Etiketler

Kristalize fenol ameliyatsız kıl dönmesi

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Cemalettin Camcı

Prof. Dr. Cemalettin Camcı

Prof. Dr. Cemalettin Camcı,1968 yılında doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde,1985 yılında başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak, 1991 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1992-1998 yılları arası Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sırasında Norveç Hükümeti ile Türk Hükümeti arasındaki Kültürel Değişim Anlaşması çerçevesinde verilen bursu kazanarak Norveç’in tek transplantasyon merkezi olan Rikshospitalet-Oslo’da 1995 yılında 4 ay süreyle çalışmıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır