Safra kesesi taşı hakkında

Safra kesesi taşı hakkında

Safra kesesi, sırtı karaciğere yapışık yaklaşık bir çay bardağı büyüklüğünde olan safra depolayan organdır.

Özellikle yağlı yiteceklerin sindirimi sırasında kasılarak içindeki safrayı 12 parmak bağırsağına boşaltır. Safra kesesi safra üretmez. Safra kesesinin boşalma sorunlarında veya safra içeriğindeki yağ oranı arttığında safra çamuru ve safra taşı oluşabilir. Ailesel bir yatkınlığı vardır ve kadınlarda daha sık görülür.

Bu makale 6 Ekim 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Bahadır Ege

Prof. Dr. Bahadır EGE, 1995-2001 yılları arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde tıp eğitimini tamamlamış ve tıp doktoru unvanı almıştır. 2001-2007 yılları arasında ise Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda ihtisasını yapmış ve Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Mecburi hizmet yükümlülüğü kapsamında 2007-200 yılları arasında Batman Devlet Hastanesi'nde ve 2008-2009 yılları Yalova Devlet Hastanesi'nde görev yapmış olan Prof. Dr. Bahadır EGE, 2011 yılında Ankara'ya dönerek Koru Hastanesi'nde Genel Cerrahi uzmanı ve Başhekim olarak 2014 yılına kadar görev yapmıştır. Yine aynı üniversitede 2014 yılında Genel Cerrahi Doçentlik kadrosuna atanmıştır. 

Özel Koru Ankara Hastanesi'nde görev yapmış olup mesleki çalışmalarına özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Safra kesesi taşına ilaç tedavisi imkanı
Prof. Dr. Bahadır Ege
Prof. Dr. Bahadır Ege
Ankara - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube