Sabit ve hareketli ortodontik tedavi

Sabit ve hareketli ortodontik tedavi

Daimi dişler sürdükten sonra ortodontik tedavi artık dişlerin üzerine yapışan ve tedavi süresince çıkarılmayan braketler ve bu braketlerin içinden geçen tellerle yapılmaktadır. Gümüş rengi,altın rengi, şeffaf/diş rengi veya pembe/mavi gibi renkli olabilmektedir. Bazı diş bozuklukları ise dişlerin iç yüzeylerine braket uygulanmasına izin vermekte ve böylece tamamen görünmez olabilmektedir. (lingual ortodonti). Sabit ortodontik tedavi sağlıklı diş ve dişetlerine sahip her yaşta bireye uygulanabilmektedir. Tedavi ile elde edilen sonuçların korunması için çeşitli pasif aygıt ve dışarıdan görünmeyen tellerle uzun süreli pekiştirme gerektirir.

Hareketli ortodonti tedavisi hastanın kendisinin takıp çıkartabileceği apareylerin kullanıldığı ortodonti tedavisidir. Hareketli ortodontitedavisi daha çok 6-12 yaş arası çocuklarda uygulanır. Bazı durumlarda hem sabit hem hareketli her iki ortodontitedavi şeklinin de uygulanması gerekebilir.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. F. Selen Özzeybek Can

Dr. Dt. F.Selen ÖZZEYBEK CAN, Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından, Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde lisans eğitimine başlamış ve  2006 yılında eğitimini tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Uzmanlığını ise Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi  Ortodonti Anabilim Dalı'ndan almış ve 2011 yılında Ortodonti Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında, bir süre Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde görev yapmış olan Dr. Dt. F.Selen ÖZZEYBEK CAN, mesleki çalışmalarına özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

 

 

Etiketler
Ortodontik tedavi yaşı
Dr. Dt. F. Selen Özzeybek Can
Dr. Dt. F. Selen Özzeybek Can
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube