Revizyon burun estetiği hangi durumlarda gerekli

Revizyon burun estetiği hangi durumlarda gerekli

Revizyon Burun Estetiği Hangi Durumlarda Gerekli

Burun estetiği ameliyatından memnun olmayanlar yeniden estetik operasyon geçirmek zorunda kalabilir.

“Burun estetiğinde çeşitli sebeplerden dolayı birincil ameliyat başarısız geçebilir. Burunda hem fiziksel hem de işlevsel sorunlar yaşanmaya devam edebilir. Bu gibi durumlarda yapılan düzeltme ameliyatlarına revizyon rinoplasti denir. Birincil burun estetiğinin başarısız olmasının birçok sebebi olabilir. Bunlar arasında kişinin burun, doku ve cilt kalitesinin ameliyat için elverişli olmaması, ameliyatın ardından geçirilen bir kaza ya da buruna alınan bir darbe, hastanın ne istediğini cerraha tam olarak aktaramaması, hasta ve doktor arasında iletişim yetersizliği gibi durumlar yer alabilir. Sonuç olarak burun işlevini tam olarak yerine getirmiyorsa ya da burunda kişiyi rahatsız eden estetik sorunlar kaldıysa revizyon rinoplastiye ihtiyaç duyulabilir.”

Revizyon burun estetiği doğru bir şekilde planlanmalı

“Revizyon burun estetiği her zaman ilk ameliyattan daha zor geçer. Bunun sebebi burnun ilk ameliyattan dolayı yıpranmış olmasıdır. Aynı zamanda hasta için de psikolojik olarak yıpratıcı bir süreçtir. Çünkü ilk ameliyatın yorgunluğunu ve mutsuzluğunu yaşar. Tüm bu nedenlerle revizyon burun estetiğinin çok doğru bir şekilde planlanması gerekir. Öncellikle revizyon burun estetiği için burnun iyileşmesi beklenmelidir. Çok acil bir durum olmadığı sürece ortalama 6 ay (Bazı durumlarda 1 yıl)   burun kemiği ve yumuşak dokunun iyileşmesi için gerekli olan bir süredir. Cerrah seçiminde öncellikle birincil burun estetiğini yapan doktor tercih edilmelidir. Eğer bu mümkün değilse alanında uzman ve tecrübeli bir cerrah seçilmelidir.”

“Revizyon burun estetiğinde burnun içindeki ilk ameliyatta olan değişiklikleri görmek için açık teknik uygulanır. Burnun ihtiyacına göre vücudun başka bir bölgesinden alınan kıkırdak doku nakli yapılabilir. Burundaki şekil bozuklukları giderildikten sonra iyileşme süreci birincil burun estetiği ameliyatı aynıdır. Nefes almayı kolaylaştıracak silikonlar kullanılır. Burun üstüne destekleyici bantlar takılır. Kendiliğinden eriyen  estetik dikişler sayesinde burunda dikiş izi kalmaz. İlk bir iki ay içerisinde burundaki hassasiyet geçmeye ve yeni şekli ortaya çıkmaya başlar. Tam olarak iyileşme için ortalama 1 yıllık bir süreye ihtiyaç vardır. Birincil burun estetiği ameliyatları başarılı geçmeyen hastaların morallerini yüksek tutarak tekrar tedavi yollarına başvurmaları tavsiye edilir.” 

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Yusuf Can

Op. Dr. Yusuf CAN, 30 Mart 1960 tarihinde Samsun'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1984 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Mezuniyetinin hemen ardından Almanya Gelsenkirchen Marienne Hospital’de Genel Cerrahi üzerine 6 ay çalışmalarda bulunmuştur. İhtisasını ise İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmuştur. İhtisası süresince Horlama ve Uyku apnesi, Kronik sinüzitler ve Endoskopik Sinüs Cerrahisi, Fonksiyonel ve Estetik Burun cerrahisi, Pediatrik (Çocuk) KBB konularına özellikle ilgi duymuş olan Op. Dr. Yusuf CAN, bu dönemde çok sayıda kongre, kurs ve seminerlere katılmış olup Almanya’da Lazer Cerrahisi, Horlama ve Uyku Apne Cerrahisi, Fonksiyonel Endoskopik sinüs cerr ...

Etiketler
Burun
Op. Dr. Yusuf Can
Op. Dr. Yusuf Can
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube