Doktorsitesi.com

Ramaza Ayında Beslenme

Dyt. Adile Doğrul
Dyt. Adile Doğrul
16 Eylül 202079 görüntülenme
Randevu Al
Ramaza Ayında Beslenme

Ramazan ayındaki en büyük şikayetlerden birisi de kilo almaktır.

✔️Oruçluyken gün boyu bir şey tüketmediğimiz için iftara doğru kan şekerimiz düşer. Bu yüzden iftarda kısa zamanda yemek yeme ihtiyacı ve kan şekerimizi yükseltme arzusu içinde oluruz.

✔️Bu yüzden iftarda ihtiyacımız üzerinde yemek tüketmek özellikle de şekere aşırı yüklenmek ve sonrasında da hareketsiz kalmak kilo almanın başlıca sebepleridir.

✔️Uzun süreli açlığın metabolik hızı yavaşlattığını da düşünürsek özellikle sahurda dengeli beslenmeyenlerin kilo alma olasılığının çok daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

✨Ramazan’ı daha rahat bir mide ile nasıl geçiririz, tansiyon, kan şekeri, halsizlik ve yorgunluk ile nasıl baş ederiz biraz bakalım ✨

Sahura mutlaka kalkın. Akşamdan yiyip yatarsanız açlık süresini uzatırsınız, metabolizma yavaşlar ve kan şekeriniz düşer.

Yeterli su tüketimine dikkat edin, Günlük 2.5-3 litre İçtiğimiz çay ve kahve su tüketimi yerini geçmemektedir.

İftarda, az az ve küçük porsiyonlar ile yavaş çiğneyerek yemekleri tüketin .

Sahurda, ağır yağlı besinler tüketmek yerine, protein ihtiyacınız için yeterli besinleri haşlama, buğulama tekniği ile yapıp tüketin.

Çay ve kahve tüketimini yemeklerden en az 1 saat sonra yapın. .

Tatlı tercihiniz sütlü tatlılardan yana kullanın.

Haftada üç kez düzenli egzersiz yapın.

İftar menülerinizin dengeli olması adına her besin ögesinden bulundurun.

✨Her diyet kişinin kendisine özgüdür ve birçok kritere göre değişmektedir. Bu yüzden daha sağlıklı bir Ramazan geçirmek için seçimlerinizi beslenme uzmanınıza danışın ✨

Etiketler

Kilo almaKilo vermeDiyet yapmakBeslenme alışkanlığıBeslenme düzeniBeslenme şekliBeslenme bozukluklarıDiyetisyenBeslenme programıKilo korumakZayıflamakBeslenme önerileriBeslenme durumuBeslenme ve sağlıklı yaşam

Yazar Hakkında

Dyt. Adile Doğrul

Dyt. Adile Doğrul

Dyt. Adile Doğrul, lisans öncesi eğitimlerinin ardından, 2018 yılında Selçuk Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünü başarıyla tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır. 

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır