Doktorsitesi.com

Rahim ağzı kanserinin son yıllarda hpv denilen virüsten kaynaklandıgı anlasılmıştır.

Prof. Dr. Teksen Çamlıbel
Prof. Dr. Teksen Çamlıbel
18 Ağustos 2014590 görüntülenme
Randevu Al
Rahim ağzı kanserinin son yıllarda hpv denilen virüsten kaynaklandıgı anlasılmıştır.

Rahim ağzı kanserinin son yıllarda HPV denilen virüsten kaynaklandığı anlaşılmıştır. Bu virüsün özellikle 16 ve 18.cinsleri rahmi ağzı kanserine sebep olabilmektedir. Virüs cinsel yolla bulaşmakta ve bu virüsten sadece prezervatif  kullanarak korunulamamaktadır. Çünkü bacak arası cildinin birbirine teması veya elle temasında dahi virüs geçebilmektedir.

Geçen Ağustos ayında bu virüse karşı aşı geliştirilmiş ve Amerika’da piyasaya sürülmüştür. Aynı aşı Mart ayında piyasaya çıkmıştır. Bu aşı üç kez yapılmaktadır. Birinci aşının yapılmasından iki ay ve altı ay sonra birer tane daha aşı yapılarak işlem bitmektedir. Üçüncü aşının sonunda da bu virüse karşı yüzde yüze yakın korunma tespit edilir.

HPV aşısının çıkmasıyla birlikte toplumda HPV’ye karşı ciddi bilinç artması oluşmuş ve bu da aşılamaya yansımıştır. .

Bu aşı 9  yaşından itibaren kız çocuklarına 50 yaşına kadar yapılabilir. Erkeklerde de bu aşının yapılması gereklidir. 

Etiketler

Rahim agzi kanserinden korunmaHpv asisi kimlere yapilirHpv virüsünden korunmaHpv aşısı ne zaman yapılmalıHpv virüsü için erkeklerde aşılanmalı mıRahim ağzı kanserive tedavisi

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Teksen Çamlıbel

Prof. Dr. Teksen Çamlıbel

Prof. Dr. Teksen ÇAMLIBEL, 1968 yılında Ankara Fen Lisesi’nden mezun olmuştur. hemen ardından İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini birincilikle bitirmiş ve tıp doktoru unvanı almıştır. Kadın Hastalıkları ve Doğum ihtisası için Johns Hopkins Hospital ve Medical Collage of Ohio’da bulunmuştur. 1979 -1981 yılları arasında ise Albany Medical Collage of Newyork’da Jinekolojik Onkoloji (Kadın Kanserleri) üst ihtisasını tamamlamış ve aynı üniversitede yüksek ihtisas sonrası öğretim üyesi olarak görev yapmıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır