PRP Kendi Kanınla Yenilenme Tedavisi

Uzm. Dr. Vildan Şengöz
Uzm. Dr. Vildan Şengöz
30 Nisan 20142628 görüntülenme
Randevu Al
Prp gibi doğal uygulamalarla hem cilt kaliteniz artar hem de sağlıkla güzelleşirsiniz.
PRP Kendi Kanınla Yenilenme Tedavisi

Kanda pıhtılaşmadan sorumlu olan hücreler TROMBOSİT ismini alır. Yaralanan ve kesilen bölgeye ilk giden onarıcı hücre trombosittir. Üzerinde yenileyici, onarıcı aktif proteinler ve özel yapılar içeren trombosit, geldiği bölgede hızla yeniden yapılanma ve onarım yapar. Bir yandan da canlılığını kaybeden dokuları uzaklaştırmak için bağışıklık sistemini devreye sokar.

Trombositlerin bu işlemi hızla ve etkili biçimde yaptığını farkeden bilimadamları bu molekülleri çok yoğun elde edecek özel sistemler geliştirip tıbbın pekçok alanında kullanmıştır. Buradan da PRP sistemi bulumuştur.

Dermatolojide kullanımı iyileşmeyen yaraların tedavisi, yanık tedavilerinde kullanımı, estetik cerrahi işlemlerinin ardından iz kalmasını en aza indirmekle başlamıştır. Sonraki çalışmalarda saç ekimi operasyonlarından sonra PRP yapılanların saçlarının daha güçlü olduğu farkedilmiş böylece saç ekimi sonrasında ve  genel saç dökülmesi tedavisinde yapılır olmuştur.

PRP yapılandırıcı, onarıcı, içerden besleyip destekleyici bir uygulamadır. Gözle görülen yanıtlar hemen ciltte  ve saçta görülmez. Seanslar tamamlandıktan sonra 3. ay gibi etkisi başlar ancak uzun süre devam eder.

Antiaging deri bakımı için PRP yapılmasındaki hedef iyi anlaşılmalıdır.

PRP botoks veya dolgu gibi hemen etki etmez.

Hedef bölge yapılan tüm deri alanıdır. Sadece belli noktaya yapılacak lokal bir işlem değildir.

Tek başına veya Diğer uygulamalara destek verici olarak yapılır. Burada ayrımı hekim yapar. Kombine tedavi yapılıyorsa leke tedavisi, iz tedavisi, çatlak tedavisi, yüz gençleştirme ince kırışıklık  tedavisi birlikte ele alınır. Tek başına kırışık açmaz, dolgu gibi deriyi doldurmaz.

PRP yaptıracak kişinin hedefi, deriye parlak, gergin, ışıltılı hali kazandırmak ve herhangibir bakım kremi vb kullanmadan da ışıltılı cilde sahip olmak olmalıdır.

PRP uygulaması tek seansla yanıt  vermez. 3hafta arayla 3 seans yapılır. 6 ay sonra pekiştirme dozu yapılır. Daha sonra yaklaşık 14-16 ay sonra tekrarlanır.

Düzenli PRP işlemi yaptıran kişilerde derinin güçlü ve gergin olduğu görülür.

Özellikle derisi ince, kılcal damar yapısı belirgin ve UV ye hassas ya da UV tahribatı olanlarda PRP en iyi onarıcı işlemlerin başında gelir.

Saç dökülmesinde duruma göre kaç seans yapılacağı hastanın durumuna göre belirlenir. Saç tedaviye daha yavaş yanıt vereceği için seanslar uzun sürebilir.

PRP tedavisinin en büyük avantajı kişinin cildine yabancı madde değil kendi hücrelerinin verilmesidir.

PRP uygulamasında sadece koldan alınan kanın doğrudan ayrıştırılıp cilde verilmesi yeterli değildir. Bu işlem için dünya standartlarında hazırlanmış ve tıbben etkinliği bilinen kitlerle yapılan işlem olmasına dikkat etmek gerekir.

Sağlıklı ve ışıltılı günler dileğiyle...

Etiketler

Cilt gençleştirmePrp ile cilt yenilemePrp ile cilt lekeleriPrp cilt gençleştirme avantajlarıPrp süresiPrp ile cilt lekesi tedavisiYüzde kılcal damar belirginleşmesiYüzdeki kılcal damarların tedavisiKılcal damarların genişlemesiCiltte kılcal damar genişlemesi tedavisiSaç kökleriSaç ekimi sonrasıSaç ekimi başarısıSaç seyrelmesiFonksiyonelPrp uygulama alanlarıBütüncül yaklaşımErkekte saç dökülmesiİnce deriSaç dökülmesinde tedavi yöntemleriİnce deri tabakasıKadınlarda saç seyrekliğiSaç dökülmesinde prp tedavisi nedirPrp nasıl etki ederPrp nasıl bir uygulamadırPrp tedavisi nerelerde uygulanırYağlar eriyince cilt gevşer mi?bütünsel tıpbütünselyüzyaklaşımınedirBütünsel güzellik

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Vildan Şengöz

Uzm. Dr. Vildan Şengöz

2004 yılında uzmanlığımı aldıktan sonra uzun yıllar boyunca klasik dermatolojik yaklaşımın gerek cilt
sağlığı ve bakımı gerekse genel sağlık yaklaşımında eksik kaldığını fark edip bütünsel tıp yaklaşımıyla
ilgili eğitim almaya karar verdim.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır