Doktorsitesi.com

priformis sendromu bel fıtıgı ile karıştıralabilir.

Fzt. Mehmet Ünal
Fzt. Mehmet Ünal
25 Aralık 20151527 görüntülenme
Randevu Al
priformis sendromu bel fıtıgı ile karıştıralabilir.

Bel ve kalça ağrılarının ,siyatik problemlerinin sorumlusu Piriformis sendromu olabilir.

Piriformis kası, kalçamızın derininde bant şeklinde uzanan bir kastır Priformis sendromu;Siyatik sinirin piriformis kası altında baskı altında kalmasıyla ortaya çıkan  bel,kalça ve bacak ağrısı, bacak  arkasına ve ayağa yayılan uyuşma,karıncalanma olarak tanımlanmaktadır.

Piriformis sendromumda oturmak ağrıyı artırır. Ağrı genelde bel ve  kalça bölgesindedir , yürürken veya bacak bacak üstüne atma hareketinde ağrılar artar.

Bel fıtığıyla karışabilir

Bacak arkasında, ayaklarda uyuşma ve karıncalanma, yürümede zorluk gibi belirtileri sebebiyle bel fıtığıyla karıştırılabilir.

Piriformis Sendromunun iki tipi  vardır. Birincisi; yapısal olarak piriformis  kasının kısa olmasından kaynaklanır. Erken dönemde piriformis kasını uzatıcı ve germeyi sağlayıcı uygun egzersizler ile problem önlenebilir.

İkincisi;  travma veya bölgesel kan dolaşımının azalmasıyla kasın spazma  girmesiyle oluşur..Sebebi belirleyerek tedaviyi düzenlemek gerekir.

Piriformis kasında,bel omurga veya kaslarındaki  problemler, yanlış yapılan egzersizler,ani ve ters hareket, uzun süreli oturmak( oturarak çalışma, uzun süre yolculuk ,bisiklete binmek) ya da aşırı kullanımdan dolayı kas spazmı oluşur.kastaki kasılma altındaki siyatik siniri sıkıştırarak, ağrı ve his bozukluklarına yol açar

 

 

Etiketler

Piriformis sendromu neden olurPriformisBel fıtıgıPiriformis sendromu nedirPiriformis sendromu belirtileriPiriformis sendromu tedavisiBel ve kalça ağrıları

Yazar Hakkında

Fzt. Mehmet Ünal

Fzt. Mehmet Ünal

Fzt. Mehmet Ünal, lise eğitimini 2000 ile 2004 yılları arasında Karaman Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği bölümünde tamamladı. 2005 ile 2007 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi'nde İş ve Uğraşı Terapisi Bölümü'nde eğitim aldıktan sonra 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünü kazandı, 2010 yılında ise mezun oldu. Yüksek lisansını da 2012 yılında Yeditepe Üniversitesi Ortopedik ve Sporcu Rehabilitasyonu bölümünde tamamladı.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır