Pılonıdal sinus kolay tedavi yöntemi

Pılonıdal sinus kolay tedavi yöntemi

Latince pilonidal sinus denilen “Kıl Dönmesi”, kıllı insanlarda ortaya çıkan özellikle kuyruk sokumunda yerleşik bir hastalıktır. Hastalığın gelişmesinde her ne kadar doğumsal sebeplerden bahsedilse de pratikte gördüğümüz, mekanik olarak kuyruk sokumu bölgesi cilt altına kılın batarak girmesi sonucu burada reaksiyon oluşturması durumudur. Bu bölgenin kalçalar arasında olması, hareketli (oynak) bir yapıya sahip olması, uygulanan cerrahi girişimleri zorlaştırmaktadır. Çünkü bu bölgeyi iyileşme süresince (1 hafta-10 gün) hareketsiz bırakmak hemen neredeyse imkansızdır. Bu yüzden işlemi gerçekleştiren cerrah ve olaydan muzdarip hasta arasında “çözümsüz” tartışmalar yaşanır. Ancak hasta günde en az 1 kez ihtiyacını gidermek üzere wc ye oturacaktır.

Tüm dikkatlere rağmen yapılan cerrahi işlemin nüks oranı ne yazık ki %35 lere kadar ulaşmaktadır. Ancak 20 yıldan fazladır yapılagelen, hasta için son derece konforlu ancak cerrahı uğraştıran yöntem olan kristalize fenol tedavisi ile bu hastalıktan zahmetsizce kurtulmak mümkün olduğunu bilmenizi isteriz.

Her şeyde olduğu gibi internette bu konuda da bilgi kirliliği mevcuttur. Bu hastalıktan muzdarip olan kişilere önerimiz Nasrettin Hoca’nın dediği gibi “eşekten düşen ile” muhatap olmalarıdır. Bu tedaviyi uygulatıp düşüncelerini internet ortamında paylaşan kişilerin yorumlarını dikkate almalarıdır.

Size önerilen tedaviyi yaptırmadan önce alternatif tedavilerin varlığını bilmenizi ve detaylıca araştırma yapmanızı öneririz. Merkezimizi arayarak detaylı bilgilendirme talep edebilirsiniz.

 

Sağlıklı günler dileklerimizle… 

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Cemalettin Camcı

Prof. Dr. Cemalettin Camcı,1968 yılında doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde,1985 yılında başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak, 1991 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1992-1998 yılları arası Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sırasında Norveç Hükümeti ile Türk Hükümeti arasındaki Kültürel Değişim Anlaşması çerçevesinde verilen bursu kazanarak Norveç’in tek transplantasyon merkezi olan Rikshospitalet-Oslo’da 1995 yılında 4 ay süreyle çalışmıştır. Uzmanlık eğitimi sonrasında, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 4 yıl süre ile uzman doktor olarak görev almıştır. Daha sonra Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalına Yardımcı Doçent olarak atanan Prof. Dr. Cemalettin CAMCI, ...

Etiketler
Kıl dönmesi pilonoidal sinüs
Prof. Dr. Cemalettin Camcı
Prof. Dr. Cemalettin Camcı
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube