Pilonidal sinüs (kıl dönmesi)

Pilonidal sinüs (kıl dönmesi)

Pilonidal sinüs (kıl dönmesi) hastalığı kuyruk sokumunda orta hatta yer alan kılların derinin içine doğru büyümesi sonucunda oluşan bir hastalıkdır. Bu kıllar nedeniyle tekrarlayan iltihabi ataklar ve kronik akıntı oluşur. Hastanın günlük yaşam konforunu ve hijyenini bozar. Kesin nedeni bilinmemekle birlikte genetik yatkınlık, sürekli oturarak çalışma ve kötü hijyen sonucu oluşabilmektedir. Hastalık genellikle 40 yaşından sonra şiddetini azaltarak kaybolma eğilimindedir. 

Kesin tedavisi cerrahidir. Çeşitli cerrahi metodlar mevcuttur. Pilonidal sinüs ameliyatlarında hastanemizde kapalı ve flep çevirme yöntemleri başarıyla uygulanmaktadır. Belden yapılan spinal anestezi altında gerçekleştirilen ve ortalama 45 dakika süren bu ameliyatlardan sonra hastalar genellikle aynı gün taburcu edilmektedir.

 

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ahmet Önal

Op. Dr. Ahmet ÖNAL, 1966 yılında Adana'da doğmuştur. Tıp eğitimini 1984-1991 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve 2001 yılında Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur. 

2001-2005 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yapmış olan Op. Dr. Ahmet ÖNAL, mesleki çalışmalarına 2005 yılından beri İzmir Özel Gazi Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Pilonidal sinüs (kıl dönmesi)
Op. Dr. Ahmet Önal
Op. Dr. Ahmet Önal
İzmir - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube