Penis eğriliği nedir ?

Penis eğriliği nedir ?

Doğuştan veya sonradan olabilir. Doğuştan penis eğriliğinin beraberinde idrar deliğinin yerinde olmaması anormalliğide olabilir. Doğuştan eğriliği olanlarda başka bir anamoli yok ise ergenlik çağının bitimine kadar beklenmesini önermekteyiz. Çünkü çocukluk çağında yapılan işlem penis büyüdükten sonra yetersiz kalabilmektedir.Sonradan penis eğriliği olanlarda altta yatan bir hastalık olabilir. Mutlaka bir ürolog tarafından değerlendirilmeli.

30 derecenin üzerinde veya cinsel ilişki esnasında sıkıntı oluşturacak derecede eğriliği olan hastalarda cerrahi önerilmektedir. Tabi kozmetik olarak durumundan rahatsız olan hastalara da cerrahi önermekteyiz. Tedavi eğriliğin derecesine, penisin boyuna ve cinsel işlevlerin durumuna göre değişmektedir. Penis boyu iyi ise, 60 derecenin altında eğrilik var ise ve sertleşme problemi yok ise bu hastalara dikiş yöntemini önermekteyiz. Dikiş yöntemi baklava dilimi şeklinde ufak bir parça çıkarılarak veya çıkarılmadan yapılabilmektedir. Bu konuya hasta ve doktorun ayrıntılı konuşması ile karar verilir. Penis boyu iyi olmayan, 60 derecenin üzerinde eğriliği olan ve ereksiyon problemleri olan hastalarda yama yöntemi ön plana çıkmaktadır.

Dikiş yönteminin dezavantajı 1 cm civarında penisde küçülme olabilmektedir. Yama yönteminin dezavantajı ise ameliyat sonrası sertleşme problem
yüzdesi dikiş yöntemine göre biraz daha fazladır. Ereksiyonu hiç olmayan ve eğriliği olan hastalarda ise protezler en iyi tedavi yaklaşımıdır.Penis boyu iyi olmayıp eğriliği olan ve yama yöntemini ameliyat sonrası sertleşme problemi riskinden dolayı istemeyen hastalarda alternatif tedavimiz dikiş ve penis uzatma ameliyatıdır. Penis uzatma yöntemiyle penisi 2 cm uzatabilmekteyiz. Eğer hasta penisin kalınlığından da memnun değilse ayrı bir seansda penis kalınlığını arttırabiliriz.Penis eğriliğinin cerrahi tedavisi genel anestezi altında yapılmaktadır.

Hasta tercihine göre uyutmadan spinal anestezi ile de yapılabilir. Plikasyon tekniğinde (dikiş tekniği) genellikle tercih edilen kalıcı dikişlerdir. Bu dikişleri biz ele gelmeyecek şekilde gömmekteyiz. Ameliyat günü evinize gidebilirsiniz.Yama yönteminde ise hastanın ağız mukozası, damarı, cildi veya sentetik bir materyal kullanılabilmektedir. En çok tercih ettiğimiz ağız mukozası ve damardır. Bunu hasta ile konuşarak planlamaktayız.Penis protezi ise tek, iki parça ve üç parça şeklinde olabilmekte. Birbirilerine avantajları ve dezavantajları vardır. Ama en çok tercih edilen 3 parçalı penis protezleridir. Bu protez sayesinde hasta istediği zaman penisini sertleştirir.

Bu makale 30 Nisan 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Coşkun Şahin

Prof. Dr. Coşkun ŞAHİN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Gülhane Askeri Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1988 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Gata Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Üroloji Uzmanı olmuştur. İhtisas eğitimi sonrasında 7 yıl boyunca Erzurum Mareşal Fevzi Çakmak Asker Hastanesi'nde Üroloji Servisi Şefliği olarak çalışmalarını sürdürmüş ve 2002 yılında Taksim Gümüşsuyu Asker Hastanesi'nde Üroloji Servis Şefliği'ni yürütmüştür. 2004 Yılında ''Doçent Doktor'' 2013 yılında ''Profesör Doktor'' unvanlarını almıştır. Ulusal ve uluslararası çeşitli dergilerde yayınlanmış 22 yurtdışı yayın, 72 yurtdışı bildiri, 82 yurtiçi bildiri ve 58 yurtiçi yayını mevcut olan Prof. Dr. Coşkun ŞAHİN, 1994 yılında Almanya’da Ulm Üniversitesinde Radikal Sistektomi ...

Prof. Dr. Coşkun Şahin
Prof. Dr. Coşkun Şahin
İstanbul - Üroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube