Doktorsitesi.com

OPU - Yumurta Toplama Yumurta geliştirme tedavileri :

Op. Dr. Fethiye Ersan
Op. Dr. Fethiye Ersan
13 Kasım 2020168 görüntülenme
Randevu Al
OPU - Yumurta Toplama Yumurta geliştirme tedavileri :

Genelde adet kanamasıyla başladıktan sonra ortalama 8-12 gün içinde yeterli folikül büyüklüğüne ulaşılır. Yumurta çatlatma iğnesi adını verdiğimiz olgunlaştırıcı iğnenin yapılmasından 34-36 saat sonra ise yumurtalar toplanabilir. Yumurta toplama için embriyoloji laboratuvarı ile yan yana olan özel operasyon odaları kullanılır. Vajinal ultrason probuna, steril şartlarda takılan bir guıde (yön gösterici )eşliğinde iğne ile vajinal yoldan yumurta toplama işlemi gerçekleştirilir. Çok özel durumlarda takip ve yumurta toplama işlemini karından da yapmak mümkündür . Tüp bebek tedavisi içinde tek ağrılı uygulama yumurta toplama işlemidir. Bu sebeple hasta anestezi almasında ciddi bir engel yok ise sedasyon anestezisi  yani damar yolundan verilen ilaçlarla uyutulur. Kısa süren bir işlemdir. 1-2 yumurtası olan hastalarda, hastanın durumu hekim tarafından çok yönlü değerlendirilerek anestezi olmadan ya da lokal-bölgesel uyuşturma ile de işlem uygulanabilir.  Yumurta toplama sonrası hastanın ağrı duymaması için de gerekli ağrı kesiciler mutlaka uygulanır. Yumurta toplama işlemi sonrasında anestezi etkisinin geçmesi, ağrının geçirilmesi, antibiyotik ve serum tedavilerinin tamamlanması sonrası eğer bulantı yoksa, hastanın ağrısı azaltılmışsa, tansiyon-nabız normal ve rahat yürüyebiliyor, normal olarak idrara çıkabiliyorsa taburcu edilebilir. Evde de o gün için istirahati uygundur.

Yazar Hakkında

Op. Dr. Fethiye Ersan

Op. Dr. Fethiye Ersan

Op. Dr. Fethiye Ersan,lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1983 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Doğum Hastanesi'nde tamamlayarak 1992 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır