Omuz terapi cihazı

Omuz terapi cihazı

Omuz Terapi Cihazı omuz kas yırtıklarını (rotator cuff sendromu), kısıtlılıkları (adhezif kapsülit / donuk omuz), omuz/kol kırığı sonrası ve omuz ameliyatı sonrası devam eden ağrıları ve fonksiyon kayıplarını geriletebilen ağrısız hastaya göre açı ayarlama fonksiyonu olan bir cihazdır.

OMUZ TERAPİ CİHAZI HANGİ HASTALIKLARDA KULLANILIR?
OMUZ AĞRILARI
OMUZ KAS YIRTIKLARI
OMUZ KAS/TENDON SIKIŞMALARI (İMPİNGEMENT)
OMUZ TENDONLARINDA ZORLANMALAR (TENDİNİT)
KİREÇLENMELER
DONUK OMUZ
KIRIK VE AMELİYAT SONRASI KISITLILIKLAR

ROTATOR CUFF YIRTIĞI- TENDİNİT- İMPİNGEMENT- DONUK OMUZ NEDİR?
Hasta kolunu yukarıya tam kaldıramaz, üst raftan birşey almakta, bir ağırlık taşımakta ve kıyafetlerini giymekte, sırt tarafından bir fermuar kapatma veya düğme iliklemekte zorlanır.
Fizik tedavi doktorlarınca genel olarak rotator cuff sendromu veya adhezif kapsülit/ donuk omuz gibi de telaffuz edilen bu durumlara fizik tedavi kliniklerinde çok sık rastlanmaktadır.

Omuz terapi cihazı diğer tedavi yöntemlerine ek olarak veya o yöntemler yetersiz kaldığında kullanılır.
Hasta ortalama 30- 45 dk boyunca omuz terapi cihazının koltuğuna oturur. Ağrılı omuz kol veya dirsek bölgesi yavaş bir hızda hastaya göre ayarlanan limitlerde çalıştırılır. 
Omuz hareket terapi cihazında amaç eklemdeki kısıtlılığını ağrısız acısız bir şekilde azaltmak, hastanın kolunu eski fonksiyonlarına döndürmeye çalışmaktır.

Özellikle omuz eklem kısıtlılıkları ve hareket kaybı olan hastalarda cihazın hastaya göre derecesini ve uygun olan hareket yönünü ayarlayıp kullanabilme imkanı sağlar. Tek bir yöne belirlenen derecelerde yapılabilir veya kombine hareket yaptırılabilir. Hastanın kolu cihazın içinde ağrısız hareket eder ve hasta kısıtlılıklarından kurtulur. 

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Selkin Yılmaz

Uzm. Dr. Selkin Yılmaz Muluk, 1974 yılında Ankara'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini 1980 ile 1991 yılları arasında TED Ankara Koleji İlköğretim ve Lisesi'nde tamamladı. Tıp eğitimine ise 1991 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin İngilizce Tıp bölümünde başladı ve 1997 yılında mezun olarak tıp doktoru unvanını aldı. İhtisasını ise 2000 ile 2004 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünde tamamladı. Uzm. Dr. Selkin Yılmaz Muluk, 1998 ile 2005 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde; 2005 ile 2006 yılları arasında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde; 2006 ile 2007 yılları arasında İzmir Balçova Termal Kaplıcaları'nda; 2007 ile 2015 yılları arasında Medical Park Hastanesi Antalya'da görev yapmıştır. 2015 yılında Medstar Antalya Has ...

Etiketler
Omuz ağrıları
Uzm. Dr. Selkin Yılmaz
Uzm. Dr. Selkin Yılmaz
Antalya - Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube