Doktorsitesi.com

Obezite Nedir, Cerrahi Tedavisi Nasıl Yapılır ?

Op. Dr. Bilgehan Çağdaş Sonbahar
Op. Dr. Bilgehan Çağdaş Sonbahar
26 Temmuz 201782 görüntülenme
Randevu Al
Obezite Nedir, Cerrahi Tedavisi Nasıl Yapılır ?

Obezite ya da halk arasında bilinen adıyla aşırı şişmanlık, vücutta fazla miktarda yağ birikmesi ile ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Dünya Sağlık Örgütü tarafından, mutlaka tedavi edilmesi gereken hastalık olarak ifade edilen, ölüm nedenleri arasında tüm dünyada ilk sırada gösterilen şişmanlık hastalığıdır.

VÜCUT KİTLE İNDEKSİ (VKİ): Kilogram cinsinden vücut ağırlığının, metre cinsinden boyun karesine bölünmesi sonucu elde edilen rakamdır. Sizde vücut kitle endeksinizi aşağıda yer alan tabloya göre değerlendirebilirsiniz.

Vücut Kitle İndeksi (VKİ)

25’e kadar = Normal

25’ten 30’a kadar = Kilolu

30 – 40 arası = Obez

40 ve üzeri = Aşırı Obez

OBEZİTENİN CERRAHİ TEDAVİSİ

Obezite cerrahisi beden kitle indeksi 35 ve üzeri olan, uzman denetiminde tıbbi beslenme, egzersiz ve medikal tedavi gibi yöntemlerle zayıflayamayanhastalara önerilmektedir. Bunun yanında beden kitle indeksi 30 üzerinde olan, yüksek tansiyon, diyabet, uyku apnesi gibi hastanın yaşam kalitesini ve süresini etkileyen hastalara önerilmektedir. Hangi ameliyatın uygun olduğu çeşitli muayene ve tetkikler sonucunda belirlenir. 

Zayıflama ameliyatlarının hedefi; ideal ağırlığın üstünde kalan kiloların yarıdan fazlasının iki yıl içerisinde kaybedilmesidir, fakat birçok hasta 6 ay gibi bir sürede ideal kilosuna ulaşmaktadır.

Etiketler

Obezite tedavisiObezite nedirObezite tedavi yöntemi

Yazar Hakkında

Op. Dr. Bilgehan Çağdaş Sonbahar

Op. Dr. Bilgehan Çağdaş Sonbahar

Op. Dr. Bilgehan Çağdaş SONBAHAR, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, aynı üniversitenin Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı'nda yaparak Genel Cerrahi uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.