Mutluluk çubuğu nedir?

Prof. Dr. Haluk Kulaksızoğlu
Prof. Dr. Haluk Kulaksızoğlu
19 Haziran 20152057 görüntülenme
Randevu Al
Mutluluk çubuğu nedir?

Sertleşme yetisini kaybetmiş penis dokusuna bu fonksiyonu sağlamak amacıyla geliştirilmiş yapay penil protezlere halk arasında ‘’Mutluluk çubuğu’’ denmektedir.

Piyasada iki tip penil protez mevcuttur; bükülebilir (semirijit) ve şişirebilir (2 veya 3 parçalı).

Çoğu hasta, doğala yakın sertleşme sağladığı için 3 parçalı şişirilebilir protezleri tercih ederken 2 parçalı penil protezler daha az mekanik problem çıkarması ve kullanımı daha kolay olması nedeniyle tercih edilebilir.

3 parçalı penil protez için bahsedilen parçalar korpus kavernozum (peniste sertleşmeyi sağlayan 2 adet silindirik içi kanla dolarak genişleme ve uzama potansiyeli olan etrafı tunica albuginea denen güçlü bir zarla çevrili doku) içine yerleştirilen bir çift şişirilebilir silindir, skrotum (hayalar etrafı) bölgeye yerleştirilen bir pompa ve alt karın bölgesine yerleştirilen rezervuardan (şişmeyi sağlayan sıvının deposu) oluşur.

2 parçalı şişirilebilir penil protezde ise karın bölgesine yerleştirilen rezervuar bulunmaz pompa içerisinde aynı zamanda sıvı mevcuttur.

Bükülebilir protezler ise sadece penis içine yerleştirilen, sadece bükülme özelliği olan bir çift silindirik yapıdan oluşurlar ve uygulandıklarında peniste sürekli bir sertlik sağlarlar. Bükülebilir protezler daha ileri yaştaki ve daha az ilişkiye giren hastalara önerilir.

Her iki tip penis protezini de hasta istediği zaman kullanabilir.

Etiketler

2 parçalı şişirilebilir penil protezBükülebilir protezler3 parçalı penil protezBükülebilir (semirijit) penis protezleriŞişirebilir (2 veya 3 parçalı) penis protezleri

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Haluk Kulaksızoğlu

Prof. Dr. Haluk Kulaksızoğlu

Prof. Dr. Haluk KULAKSIZOĞLU, 1969 yılında İstanbul'da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamlamış ve tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine aynı üniversitenin Üroloji Anabilim Dalı'nda yapmış ve Üroloji Uzmanı olmuştur. ABD Boston Üniversitesi'nde ise Nöro-üroloji (işeme bozuklukları) ve cinsel işlev bozuklukları konularında çalışmalar yapmıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır