MİKRODİSKEKTOMİ (MİKROSKOP KULLANILARAK YAPILAN BEL FITIĞI AMELİYATI)

Prof. Dr. Mehmet Sedat Çağlı
Prof. Dr. Mehmet Sedat Çağlı
11 Temmuz 2016288 görüntülenme
Randevu Al
MİKRODİSKEKTOMİ (MİKROSKOP KULLANILARAK YAPILAN BEL FITIĞI AMELİYATI)

Mikro cerrahi, çıplak gözle bakıldığında zor görülebilen çok küçük olan yapıların özel ameliyat mikroskobunun altında büyütülerek ve çok ince aletler kullanılarak ameliyat edilmesine verilen addır. Bu yöntem sayesinde çıplak gözle çok zor görülebilen iplik ve iğne kullanılarak çapı 1 mm'den daha küçük olan damar ve sinirler daha rahat ameliyat edilebilir.

Bel fıtığında mikro cerrahi ise, hasta kişilerin iyileşme oranlarını ve hastanede kalma sürelerini en aza indirilmesi sayesinde, bel fıtığı ameliyatlarında en çok başvurulan yöntemdir. Mikro cerrahi yöntemi sayesinde 1,5-2 cm'lik bir kesi yapılmakta ve ameliyat sonrasında cilde dikiş atılmamaktadır. Ameliyatın gelişmiş mikroskoplar tarafından yapılması, ameliyat bölgesinde bulunan sinirlerin 25-40 kat arasında büyütülerek daha rahat görülmesini sağlamakta ve böylelikle sinirlerin zarar görme riskini sıfıra indirmektedir. Kişinin ameliyat sonrası daha rahat etmesi ve neredeyse hiç ağrı çekmemesine sebep olmaktadır.

Bu yöntem ile ameliyat olan kişiler 8 ila 10 saat arasında ayağa kalkabilir ve tuvalet gibi ihtiyaçlarını yardımsız yapabilir. Kişi ameliyat olduğu gün taburcu edilebilir ve bir hafta içerisinde tekrar günlük yaşamına devam edilebilir. Cerrahiden sonraki ilk 4 hafta içinde uzun süre oturmamak, 5 kilogramdan ağır nesneleri kaldırmamak, aşırı eğilmemek ve gerilmemek gibi bazı kısıtlamalar getirilebilir.

Etiketler

Bel fıtığı ve tedavisiBel fıtığı cerrahi yöntemlerBel fıtığı ve egzersizBel fıtığı ve bel ağrısı

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Mehmet Sedat Çağlı

Prof. Dr. Mehmet Sedat Çağlı

Prof.Dr Sedat ÇAĞLI, 12 Şubat 1968 tarihinde Cizre'de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1990 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi (Nöroşirurji) uzmanlık eğitimini 1990-1998 yılları arasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tamamlamıştır. 2004 yılında Doçent’lik ünvanı, 2010 yılında ise Profesor ünvanını almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır