Doktorsitesi.com

Mide ağrısı ile gelen hastaya ne yaparız?

Uzm. Dr. Meral SÖZEN
Uzm. Dr. Meral SÖZEN
15 Nisan 2019689 görüntülenme
Randevu Al
Mide ağrısı ile gelen hastaya ne yaparız?

Mide ağrısı göbek deiğinin üzeri ile göğüs kafesi arasındaki bölgede hissettiğimiz ağrıların tümü için kullanılan bir terimdir. Bu bölgede Mide Pankreas, İnce bağırsaklar, kısmen kalın bağırsaklar bulunmaktadır.

Bu organların rahatsızlıklarını ayırt etmek için hastanın şikayetlerinin iyi analiz edilmesi dikkatli bir şekilde incelenmesi gerekmektedir. Hastalık öyküsünün yanısıra ultrasonografik incelemeler ve kan testleri de bizi yönlendiren yardımcı tekniklerdir.

Hastaya gerekli durumlarda endoskopi ve kolonoskopi gibi işlemler yapılabilmektedir. Uygun yerde uygun zamanda yapılan endoskopik işlemlerin hastalığın tedavisi ile ilgili çok geniş bilgi verebilmektedir. Bu bölgede ağrı yaşayan kişilerde mide hastalıkları ( gastrit , mide mikrobu, mide ülseri, mide kanser, mide çalışma bozuklukları) , pankreas hastalıkları (pankreatitler), ince bağırsak hastalıkları (oniki parmak bağırsağı ülseri), irritable bağırsak hastalığı gibi durumlar görülebilir. 

Etiketler

Endoskopi nasil yapilirMide atrofisi nedirMide ağrısı ve ishalin aynı anda olmasıMide ağrısının sırta vurmasıMide ağrısı nedenleriMide ağrısı sebepleri ve tedavisiMide ağrısının sebepleriAtrofik gastritis

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Meral SÖZEN

Uzm. Dr. Meral SÖZEN

Uzm. Dr. Meral SÖZEN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2005 - 2010 yılları arasında Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Dahiliye - İç Hastalıkları Uzmanı olmuştur. Ayrıca 2010 yılında Turgut Özal Üniversitesi'nde Gastroenteroloji bilim dalı'nda yan dal ihtisas eğitimi bulunmaktadır. 

Uzm. Dr. Meral SÖZEN, mesleki çalışmalarına Ankara'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır