Mezoterapi ve Uygulanması

Uzm. Dr. Sevgi Ekmen Çavuş
Uzm. Dr. Sevgi Ekmen Çavuş
7 Ağustos 2017131 görüntülenme
Randevu Al
Mezoterapi ve Uygulanması

Mezoterapi, 1952 yılından bugüne kadar devam eden bir medikal estetik tedavisidir. Mezoterapide, uygulama yapılacak olan bölgeye göre farklı kombinasyonlarda hazırlanan kimyasal veya bitkisel ürün karışımlarının derinin altına küçük dozlarda ve çoklu iğne girişleri ile enjekte edilmesi esastır. Uygulama alanları oldukça fazla olan Mezoterapi uygulamasında en çok gerçekleştirilen selülit tedavisi, bölgesel zayıflama uygulamaları, saç dökülmesine ve saç derisinin güçlendirilmesine yönelik uygulamalar olduğunu söyleyebiliriz.

Mezoterapi uygulamasında kullanılan vitamin, aminoasit, enzim ve mineraller gibi etken maddelerin karışımlarının dermiste sorunun olduğu bölgeye uygulandığı ve düşük miktarlarda enjekte edildiği için, bütün vücuda yayılmadan ve çok daha az miktarlarda kullanılması sağlanır. Bu sayede, kullanılan etken maddelerin etki gücü artarken bu etken maddelerden kaynaklanabilecek yan etki olasılığı da azalabilir. Mezoterapi uygulamaları uygulamaya ve uygulanan bölgeye göre değişmekle birlikte ortalama 1-2 hafta ara ile toplamda 2 ile 8 seans arasında gerçekleştirilen uygulamalardır. Elde edilen sonuçlara göre yaklaşık 6 ayda bir tekrarlanırsa, sonuçların kalıcılık süreleri uzayabilir.

Etiketler

Mezoterapi nedirMezoterapi hakkındaMezoterapi kimlere uygulanır

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Sevgi Ekmen Çavuş

Uzm. Dr. Sevgi Ekmen Çavuş

Uzm. Dr. Sevgi Ekmen ÇAVUŞ, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi (İngilizce) bölümünü başarıyla tamamlayarak 2002 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaparak Dermatoloji uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır