Mezoterapi hakkında

Uzm. Dr. Nahide Gültekin Çem
Uzm. Dr. Nahide Gültekin Çem
5 Mayıs 2015122 görüntülenme
Randevu Al
Mezoterapi hakkında

Mezoterapi, ilk 1952 yılında Dr. Michel Pistor tarafından geliştirilen estetik amaçlı tıbbi bir işlemdir.

Çeşitli ilaç, vitamin gibi ürünlerin derinin orta tabakası olan mezo tabakasına mikroenjeksiyon şeklinde uygulanması işlemidir.

Enjekte edilecek maddeler kişiye ve amaca uygun şekilde seçilmektedir.

Genellikle 1cclik ince enjektör ve ince iğnelerle yaklaşık 1-2 cm aralıklarla küçük enjeksiyonlar şeklinde uygulanır. Bazen Mezoterapi tabancası denilen ucunda enjektör yerleştirilip otomatik olarak küçük miktarda içerikleri daha hızlı bir şekilde ve eşit ölçüde enjekte etmeyi sağlayan aletlerle de yapılabilir. Etkinlik açısından iki yöntem arasında fark yoktur.  İşlem biraz ağrılı olabilmektedir bu yüzden öncesinde lokal anestezik kullanımı gerekli olabilir. 

İşlemin mahiyetine göre kullanılan kokteyl içerikleri değişmektedir.Saç dökülmesi için kullanılacaksa içinde pekçok vitamin, kan dolaşımını artırıcı maddeler, saçın beslenmesi için gerekli olan ürünler bir kokteyl şeklinde hazırlanır veya hazır flakonlar halindedir. Selülit, bölgesel yağlanma için mezoterapi yapılacaksa yağ yakıcı içerikteki ürünler, cilt yenileme için kullanılacaksa antiaging ürünler tercih edilmektedir. 

 İşlem 15-30 dakika kadar sürebilmekte , sonrasında sosyal hayata dönüş hemen olmaktadır. Sonuçlar birkaç gün içinde başlayıp 1 seansın etkisi yaklaşık 1 ayda yerleşmektedir ancak pek çok tedavi tekrarlayan seanslar gerektirir.  

3-6 seans yapıldıktan sonra yılda 1 tekrar gerekli olabilir.

Mezoterapi hangi durumlarda kullanılır?

 Sellülit

 Saç dökülmesi

 Skar revizyonu (ciltteki nebbe dokularının, yara izlerinin  iyileşmesi)

 Yüz gençleştirme

 Lokal (bölgesel) yağlanma

Mezoterapi kimler için uygun değildir?

 Gebelerde

 İnme (felç) geçirmişlerde

 İnsülin bağımlı diabetes mellitus (şeker hastalığı) olanlarda

 Kanser durumunda

 Kan pıhtılaşma bozukluğu olanlarda

 Çoklu ilaç tedavisi gerektiren kalp hastalığı bulunanlarda mezoterapi uygulanmaz.

Enjeksiyon bölgesinde geçici ezik ve çürükler ve morluklar olabilir. Kullanılan maddeler  sistemik  dolaşıma karışmaz. Bu nedenle bu problemler geçicidir.

Etiketler

Mezoterapi kimler için uygun değildir?Mezoterapi hangi durumlarda kullanılır?

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Nahide Gültekin Çem

Uzm. Dr. Nahide Gültekin Çem

Uzm. Dr. Nahide Gültekin Çem, 1974 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimini İstanbul Bahçelievler'de tamamlamasının ardından 1991 yılında Bahçelievler Lisesi'nden mezun olan Dr. Gültekin Çem, tıp eğitimini Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde sürdürdü ve 1997 yılında mezun olarak tıp doktoru unvanını aldı.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır