Meme başı akıntısı nedir

Meme başı akıntısı nedir

Meme başını sıktığımızda süt şeklinde, yeşil renkli veya krem kıvamında akıntılar gelebilir. Bu akıntılar genellikle birçok meme başı kanalından ve/veya her iki memeden kaynaklanabilir. Asıl önemli olan tek kanaldan gelen kanlı, et suyu şeklinde veya şeffaf akıntılardır. Bu durumda hemen doktora başvurulması gerekir.

Bu hastalara 35 yaş üzeri ise ultrasonografiye ek olarak mamografi de çektirilir. Mamografi ve ultrasonografi normal olsa bile manyetik rezonans görüntüleme ve/veya duktografi ve/veya duktoskopi gibi ek görüntüleme yöntemlerine ihtiyaç duyulabilir.

Duktoskopi akıntının geldiği memebaşındaki kanaldan 1 mm'den ince ışıklı bir aletle girilerek, kanal içi bir lezyon olup olmadığını araştırmaya yarayan bir endoskopik yöntemdir. Bu tür memebaşı akıntılarında çoğunlukla iyi huylu bir tümör olan intraduktal papillom, nadiren de kanser saptanıyor.

Bu makale 7 Kasım 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Metehan Gümüş

Doç. Dr. Metehan Gümüş, 1990 yılında ukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1997 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1997 - 2002 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak Genel Cerrah uzmanı olmuştur. İngiltere'de yaklaşık 1 yıl meme kanserinin estetik cerrahisi (onkoplastik cerrahi) eğitimi alan ve İstanbul üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Meme Hastalıkları Kliniği'nde misafir öğretim üyesi olarak çalışan Metehan Gümüş 2012 yılında Doçent ünvanı kazanmıştır. 200'den fazla ulusal ve uluslararası bilimsel eseri bulunan Doç. Dr. Metehan Gümüş yurtiçi ve yurtdışında birçok kongre ve kursa katılmış ve sunular yapmıştır. Adıyaman Devlet Hastanesi, Ardahan Asker Hastanesi, Elazığ Çağrı Tıp Merkezi, Dicle Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Peggy ...

Etiketler
Meme başı akıntısı
Doç. Dr. Metehan Gümüş
Doç. Dr. Metehan Gümüş
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube