Meme askılama (dikleştirme) operasyonu nasıl yapılır?

Meme askılama (dikleştirme) operasyonu nasıl yapılır?

Memeler; yaşa, emzirmeye ve aynı zamanda yer çekimine bağlı olarak sönük, sarkmış bir hal alabilir. Mastopeksi, onları yeniden dik ve dolgun bir hale getiren, meme ucunu olması gereken konuma taşıyan bir ameliyattır. Meme ucu, memenin altına inmemişse ve hala dışarı doğru bakıyorsa askılama ve protezle boş alanları dolgunlaştırma yeterli olabilir. Ancak meme ucunun aşağıya doğru yöneldiği durumlarda mastopeksi, yani bir çeşit meme küçültme operasyonu gerekli olacaktır. Çünkü protezler meme ucunun yerini değiştirmez ve protez ile meme ucunun farklı yerlerde olması görsel bir uyumsuzlukla sonuçlanır.

Operasyon Nasıl Yapılır?

Memeyi dikleştirme ve dolgunlaştırma işlemi aynı operasyon içinde, protezin takılmasının ardından ya da memeye doğal formu kazandırıldıktan sonra protez takılarak gerçekleştirilebilir. Eğer meme ileri derecede büyükse küçültülmesi gerekir. Operasyon genel anestezi altında yapılır ve süresi, uygulanacak işlemlere göre değişiklik gösterir.

Tedavi Süresi Nedir?

Yapılan işlemlere göre değişmekle birlikte, meme dikleştirme ameliyatlarında tedavi süreci, meme küçültme ameliyatıyla benzerli gösterir.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Onur Sümer

Op. Dr. Onur SÜMER, 1980 yılında İskenderun’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini İskenderun'da tamamlamıştır. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2004 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği’nde 2011 yılında tamamlamıştır. 2009 yılında Prof. Dr. İsmail Kuran ve ekibi ile çalışan Dr. SÜMER, 2010 yılında Belçika’da UZ Gent Üniversitesi Plastik Cerrahi Bölümü’nde dünyaca ünlü estetik ve rekonstrüktif meme cerrahı Prof. Dr. Moustapha Hamdi‘nin fellowship’i olarak çalışmıştır. Daha sonra, yüz estetiği ve yüz germe konusunda bir otör kabul edilen Patrick Tonnard’ın operasyonlarında gözlemci olarak bulunan Dr. SÜMER, çene-yüz cerrahisi alanında Avru ...

Etiketler
Meme dikleştirme ameliyatı nasıl yapılır
Op. Dr. Onur Sümer
Op. Dr. Onur Sümer
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube