Doktorsitesi.com

Meme askılama (dikleştirme) operasyonu nasıl yapılır?

Op. Dr. Onur Sümer
Op. Dr. Onur Sümer
5 Ağustos 2016135 görüntülenme
Randevu Al
Meme askılama (dikleştirme) operasyonu nasıl yapılır?

Memeler; yaşa, emzirmeye ve aynı zamanda yer çekimine bağlı olarak sönük, sarkmış bir hal alabilir. Mastopeksi, onları yeniden dik ve dolgun bir hale getiren, meme ucunu olması gereken konuma taşıyan bir ameliyattır. Meme ucu, memenin altına inmemişse ve hala dışarı doğru bakıyorsa askılama ve protezle boş alanları dolgunlaştırma yeterli olabilir. Ancak meme ucunun aşağıya doğru yöneldiği durumlarda mastopeksi, yani bir çeşit meme küçültme operasyonu gerekli olacaktır. Çünkü protezler meme ucunun yerini değiştirmez ve protez ile meme ucunun farklı yerlerde olması görsel bir uyumsuzlukla sonuçlanır.

Operasyon Nasıl Yapılır?

Memeyi dikleştirme ve dolgunlaştırma işlemi aynı operasyon içinde, protezin takılmasının ardından ya da memeye doğal formu kazandırıldıktan sonra protez takılarak gerçekleştirilebilir. Eğer meme ileri derecede büyükse küçültülmesi gerekir. Operasyon genel anestezi altında yapılır ve süresi, uygulanacak işlemlere göre değişiklik gösterir.

Tedavi Süresi Nedir?

Yapılan işlemlere göre değişmekle birlikte, meme dikleştirme ameliyatlarında tedavi süreci, meme küçültme ameliyatıyla benzerli gösterir.

Etiketler

Meme dikleştirme ameliyatı nasıl yapılırMeme dikleştirme kimlere yapılabilirMeme askılamaMeme askılama nedirMeme askılama - dikleştirmeMeme askılama kimler için uygundur

Yazar Hakkında

Op. Dr. Onur Sümer

Op. Dr. Onur Sümer

Op. Dr. Onur SÜMER, 1980 yılında İskenderun’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini İskenderun'da tamamlamıştır. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2004 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği’nde 2011 yılında tamamlamıştır.

<

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır