Estetik olarak bizleri rahatsız eden lekeler, genellikle yüzdedir ve deriden koyudur. Yanaklar, burun üzeri, dudak üstü ve alına yerleşir. Bunlar; güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri, yara ve sivilce iz-lekeleri, hamilelik lekeleri, melazma lekeler olarak gruplandırılabilir
Peki nasıl tedavi edilebilir?
Lekede Krem Tedavisi
Lekede renk yapıcı hücrelerin faaliyetini baskılayıcı krem ve güneşten koruyucu krem kullanmak tedavinin temelidir. Günde en az 3 kez güneşten (ışıktan ) koruyucu kullanılmalı, gece mutlaka leke giderici bir ürün kullanılmalıdır.
Peelingler
Meyve asitli peelingler.
Enzim peelingler.
Spot peeling.
Peelinglerde cilt tipi ve hastanın uyumu çok önemlidir. Bilinçli uygulama yapılmazsa istenmeyen etkiler görülebilir. Koyu tenlerde derin peeling yapmaktan kaçınılmalı; aksi takdirde leke artışına neden olunabilir.
PRP
Hastadan alınan kan, özel bir işlemden geçirildikten sonra büyüme faktörleri elde edilir. Bu büyüme faktörleri enjektörle hastanın cildine, özellikle ihtiyaç duyulan alanlara verilir. Ciltte yenilenme süreci başlamış olur. Yenilenen hücreler ise daha sağlıklı ve güzel bir cilt üretmiş olur. Ayda 1 kez, toplamda 3-4 seans önerilmektedir.
Mezoterapi
Leke giderici özel maddelerin iğne yardımıyla cilt altına verilmesi işlemidir. 15 günde 1 kez, toplamda ortalama 4 seans yapılması önerilir
Lazer Tedavileri
Q Switched (1064) Lazer ile lekeli alanların rengi açılmakta, normal cilt rengine ulaşmaktadır. 15 günde 1 kez , toplamda ortala 4-8 seans yapılabilir.