Doktorsitesi.com

Lazer Uygulamaları

Op. Dr. Muharrem Demiroğulları
Op. Dr. Muharrem Demiroğulları
19 Mart 2012410 görüntülenme
Randevu Al
Lazer Uygulamaları

Epilasyon nedir?

 İstenmeyen tüylerin çeşitli yöntemlerle alınmasına epilasyon denir. Bu amaçla kullanılan yöntemler cımbız, ağda, tıraşlama, iğne epilasyon, lazer epilasyon olarak sıralanabilir.

Lazer epilasyon hangi bölgelere uygulanır?

Lazer epilasyon kaş ve göz araları hariç tüm vücut bölgelerindeki tüylere uygulanmaktadır. Gözleri ise özel koruma gözlükleriyle korunmaktadır.

Lazer epilasyonun çalışma prensibi nasıldır?

Epilasyon amacı ile kullanılan lazer ışığı kıllara rengini veren melanin adlı pigment tarafından emilerek oluşan ısı kıl köküne iletilir. Isı etkisi ile kıl kökünde tahribat sağlanır. Melanin sadece kıl yapısında değil aynı zamanda cildimizin üst tabakasında da yer alır. Lazer epilasyonda istenmeyen yan etkiler bu bölgedeki melaninin lazer ışığını emmesi sonucu oluşur.

Lazer epilasyonda her kıl başarı ile yok edilebilir mi?

Lazer epilasyonda kullanılan tüm cihazlarda çalışma prensibi olarak melanin hedef olarak seçilmiştir. Melanin'in yoğun olduğu koyu ve kalın kıllarda başarı oranı yüksek olup melanin oranı düşük olan açık renkli kıllarda başarı oranı daha düşüktür. Başarıyı etkileyen bir diğer faktör de kişinin ten rengidir. Ten rengi koyu olanlarda cildin yüzeyel tabakasında yer alan melanin fazla olduğu için yan etki riski yüksektir. Bu nedenle epilasyon amacı ile verilen enerji de dağılacağından başarı oranı düşer.

Özetle epilasyondaki başarı kılların koyu ve kalın, ten renginin açık olması ile doğru orantılıdır. Epilasyon amacı ile kullanılan farklı sistemlerin vücut bölgelerine göre birbirlerine üstünlükleri olmamakla beraber hiçbir cihaz için tam anlamı ile diğerine göre üstünlük belirtilemez.

Lazer sonrası kıllar bir daha çıkmaz mı?

Lazer epilasyonda amaç kalıcı kılsızlık değil uzun süre kılsızlığı sağlamaktır.

Lazer uygulaması sonra ciltte leke oluşur mu?

Işığın cildin üst tabakasında yer alan melanin tarafından da emilmesinden dolayı ciltte yanık ve sonrasında lekelenme olasılığı her zaman mevcuttur. Bu olasılığı düşürmenin yolu deneyimli kullanıcı ve soğutma sistemi iyi olan bir cihazla uygulama yapılmasıdır.

Yazar Hakkında

Op. Dr. Muharrem Demiroğulları

Op. Dr. Muharrem Demiroğulları

Op.Dr.Muharrem DEMİROĞULLARI, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde  tamamlayarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır