Lazer tedavisi öncesi bilgilendirme ve yapılacaklar

Lazer Tedavisi Öncesi Bilgilendirme ve Yapılacaklar

Lazer tedavisi öncesi bilgilendirme ve yapılacaklar

Lazer Tedavisi Öncesi Bilgilendirme ve Yapılacaklar

Etkili ve kalıcı Lazer Epilasyon hazırlık ve fiyatları

Laser tedavisi öncesinde hazırlanırken ne sonuç alınabileceği hakkında  tam ve doğru bilgilere  ulaşanlar gerçekçi beklentilere sahip olacak ve memnuniyeti artacaktır. Bu yüzden doktorunuzun size verdiği bilgileri dikkatle okuyunuz ve görüşme sırasında not aldığınız soruları doktorunuza mutlaka sorunuz. Ayrıca doktorunuzun sizin durumunuzla ilgili sizden aldığı bilgiler tedavinin etkisi konusunda son derece önemli olacaktır.

Tedavi öncesi bölgenin kıllarının alınma durumu ve şekli, muhtemel istenmeyen etkiler

Birden fazla tedavinin gerekliliği (kıl büyüme döngüsü!)

Tedavi sonrası normal olarak olabilecekler (geçici kızarma ve ödem) ve bakım.

Bazı hastalar ışığa karşı diğerlerinden daha duyarlıdır, bu yüzden değerlendirme formunu doldururken hastanın tamamen anlaşılabilir ve açık olması gerekmektedir. Doktorunuz, tedavinin etkinliğini artırmak için tedavi öncesi test dozları uygulaması veya kullanılmak üzere bazı ilaçlar önerebilir.

Hastanın, epilasyon amaçlı tedaviden 3- 4 hafta öncesinden itibaren etkinin artması için YAPILMAMASI gerekenler:

Tüyleri cımbızla ÇEKMEYiN.

Ağda YAPMAYIN.

Tüy dökücü krem KULLANMAYIN.

Tüyleri ilaçla SARARTMAYIN.

Solaryuma GiRMEYİN ve GÜNEŞLENMEYiN.

Sık uçuk oluyorsa tedavi öncesinden  (Acyclovir, Valtrex 500mg/10 tb. 2×1   5 gün)  başlanmalıdır.

Kalıcı makyaj  yapılmış yer varsa özelliğini ve yerlerini bildirin !

Epilasyon Dışı Diğer LAZER tedavileri

Damar ve varislerin ortadan kaldırılması,

Cilt yenileme gençleştirme, sellülit,

Kırışıklıklar ve deri renginin düzenli hale getirilmesi (leke tedavisi),

Akne (sivilce) tedavisi,

Skar, leke ve pigmentasyonların  (çil-güneş lekesi ve dövme izleri ) tedavisinde.

Lazer Epilasyonda TEDAVİ ÖNCESİ HAZIRLIK

Epilasyon için ise eğer ilk defa geliyorsanız mümkünse tedaviden hemen önce (aynı gün) jilet YAPMAYIN :

En uygunu 1-2 gün önce yapılması ya da cildin üzerine yatacak kadar uzun olan kıllar olmayacak şekilde özel makas v.s. ile kısaltılması gerekir. Tedavi edilecek alan temiz ve makyajdan arındırılmış olmalıdır. Fotoğraf dökümentasyon ve tedavi edilecek alanın ve tedavi şeklinin belirlenmesi önceden gelmemiş iseniz için ilk gelişte tüylerin görülebilir olması (en azından küçük bir bölgede) uygundur.

LAZERDE TEDAVİ BAŞLAMADAN ÖNCE HATIRLANMASI GEREKENLER:

Cildi temizleyin ve makyaj varsa çıkarın. Özellikle titanyum oksit ve ferroz oksit ürünleri, koruyucu etkilerinden dolayı tamamen çıkarılmalıdır.

Nokta şeklinde cildin üzerinde görülen hariç (0.5-1 mm) daha uzun bütün kıllar makasla kesilir veya yüzeyden alınır. Tedavi alanında cildin üzerini örtecek kadar uzun olan kılların olmaması gerekir. Aksi halde verimlilik düşer, tedavi esnasındaki konfor azalır.

Arşiv için tedavi edilecek alan gerekirse fotoğraflanır.
Görülmesi gerekenler: Cilt tipi ve tedavi alanı, pigmentasyon derecesi, tüylerin kalınlığı,

Özellikle ilk defa tedavi yapılacaksa doktor tarafından tanı ve test atışı yapılacaktır. Test atışı, etkili olup olmadığından daha çok herkese göre değişen cildin hassasiyetini,  yan etki ihtimalini, dokuların nasıl reaksiyon vereceğini belirler. Test atışından alınan sonuçların tedaviden alınacak asıl sonuçlarla aynı olması gerekmediği, burada düşük güçte lazer kullanarak başlandığı unutulmamalıdır. Asıl etkili tedavi ise daha sonra bu yanıta göre daha iyi bir şekilde ayarlanır, ikinci-üçüncü seanstan sonra gözle görülebilir değişiklikler hissedilir. Etkili bir tedavi için size bildirilen seans sayısını mutlaka tamamlayınız.

LAZER TEDAVİSİ SONRASI DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER:

Tüyleriniz uygulamamızdan 4–10 gün içinde dökülmeye başlayacak ve bu dökülme 10-15 gün sürecektir.

Lazer tedavisi sonrasında; öncesinde olduğu gibi tüylerinizin köklerine yönelik (cımbız, ağda, sir ağda, iğneli epilasyon, vs.) herhangi bir yöntem uygulamayınız.

Güneş koruyucunuzu doktorunuzun tavsiye ettiği gibi kullanmayı ihmal etmeyiniz.

Uygulama bölgesinde genellikle 2–3 saat süren hafif bir yanma ve kızarıklık oluşabilir, bu tedavinin etkisini gösteren normal bir durumdur. Aksi bir durumda doktorunuza başvurunuz.
Seans aralıklarının doktorunuzun değerlendirmesine göre en az 30–60 gün olması gerekmektedir. Bu aralığın kısalması tedaviye herhangi bir fayda sağlamaz, ancak bu aralığın uzaması; daha çok sayıda yeni döngüye giren tüyün çıkmasını ve tedaviden yüksek oranda faydalanmanızı sağlayacaktır.
Lazer epilasyon tedavisi sabır isteyen, uyum gerektiren bir tedavi biçimidir. Bu tedaviye uyum sonuçta başarıyı getirecektir.

 

 

Bu makale 11 Şubat 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Uğur Ateş

Op. Dr. Uğur Ateş ; 1963 Karabük doğumlu olup Karabük Demir-Çelik A.Lisesini birincilikle bitirdikten sonra 1980’de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine başlayarak 1986 yılında Tıp Fakültesinden üçüncülükle mezun oldu. Aynı yıl Türkiye Klinikleri Dergisi’nin Tıp Bilimleri Yarışmasını birincilikle kazanmıştır. İhtisasını İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilimdalı’ndan 1991 yılında aldı.1991-93 yıllarında Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1993 kısa dönem askerlik sonrası, Mart 1993 yılından itibaren Bezmialem Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nde ve 2010 yılından itibaren Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalıştı. Evli ve iki çocuk babası olup İstanbul’un merkezinde yer alan eğitim ve araştırma hastanesinin hastalarının yoğunluğu, olgu ...

Op. Dr. Uğur Ateş
Op. Dr. Uğur Ateş
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube