Lazer liposuction - lazerle yağ alma

Lazer liposuction - lazerle yağ alma
LAZER LİPOSUCTİON - LAZERLE YAĞ ALMA
Günümüzde lazer yardımlı liposuction işlemi için geliştirilen en son 2 dalga boylu lazer cihazları çok başarılı olmaktadır. Son teknolojik 2 dalga boylu lazer cihazları ile lipoliz ve cilt sıkılaştırma uygulaması aynı seansta yapılma imkanını sunmaktadır.
 Lazer Lipoliz ve liposuction, özellikle :
1) Birkaç bölgesinde az veya orta düzeyde yağ fazlalığı olan;
2) Boyun ve yüz cildinde gevşeklik ve çene altında yağlanma olan, kol içinde yağlanma ve ciltte gevşeklik olan, bacak içinde yağlanma ve ciltte gevşeklik olan;
3) Erkekte meme büyümesi – jinekomasti- operasyonlarında
4) Koltukaltı terlemesinin kalıcı olarak giderilmesinde kullanılmaktadır.
Laser liposuction‘ın pek çok avantajı bulunmaktadır. Bunları sayacak olursak, işlem sırasında hemen hemen hiç kanama olmamakta, yağ hücrelerinin zarı lazer ile tahrip edilerek içlerinde bulunana depo yağların sıvılaşıp akması sağlanmaktadır. Ayrıca sadece yağ hücrelerini etkilediği için etraf dokulara, damar ve sinirlere zarar vermemektedir.
İstenilen bölgeden yağ almayı daha homojen (eşit dağılımlı) bir hale getiren laser liposuction uygulaması, bu özelliği itibariyle yüzey düzensizliklerinin oluşmasını da engeler. 2 ayrı lazer dalga boyuyla yapılan laser liposuction ın 1. evresinde yağ hücreleri parçalanmakta; 2. evresinde cilaltı dokular termal etki ile uyarılarak sıkılaştırılmaktadır. Uygulama esnasında dahi kollajen lifleri %30 oranına kadar kısalmakta, uygulama sonrasında 6 ay bu etki artarak devam etmektedir. Sonuç olarak yağ aldırma ve cilt sıkılaşması aynı anda tek seansta elde edilebilmektedir. Bu özelliği ile laser liposuction diğer tekniklere üstünlük gösterir.
Teknik olarak bakıldığında; Lazer Lipoliz işleminin uygulandığı bölgede temel olarak 3 etkisi vardır. Lazer Lipolizde lazer ışığının kanülden çıktığı bölgedeki Fotomekanik etki sonucu bu bölgedeki yağ hücrelerinin zar bütünlüğü bozulur. Hücrelerin içerdiği yağ, hücreler arası alana akar. Bu düşük viskoziteli içerik istenirse vücudun doğal yollardan dışarı atması için o bölgede bırakılabilir yada ince bir kanül yardımıyla düşük bir basınçla emilerek dışarı alınabilir. Fotomekanik etkinin oluştuğu alanın hemen dışındaki alanda Fototermal etki ile bu bölgedeki ince damarlarda koagülasyona (pıhtılaşma) neden olur. Bu etki sonucu işlem sırasında yada sonrasında kanama görülmesi engellenerek uygulama sonrasında morarma olmaması sağlanır. Fototermal etkinin oluştuğu alanın hemen dışında kalan alanda ise Fotostimülasyon etkisi yaratır. Bu etkinin görüldüğü alanlarda ise kollajen sentezi uyarılarak yeni bağ dokusu oluşumu sağlanmış olur. Bu etki sonucunda uygulama yapılan ciltte belirgin bir toparlanma ve gerilme elde edilir.
 

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Berfu Babucçu

Etiketler
Yağ aldırma ameliyatı
Op. Dr. Berfu Babucçu
Op. Dr. Berfu Babucçu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube