Laparoskopi - böbrek kanseri

Laparoskopi - böbrek kanseri

Laparoskopi karın cildine 3-4 adet delik açarak vücut içine karbondioksid gazı vererek karın içini şişirip endoskopik kameralarla bu deliklerden içeriye girmek ve hastalıklı organı çıkarmak dır. Açık cerrahi ile aynı prensiplerle uygulanır, mutlaka genel anestezi ile yapılır.

Ürolojide Laparoskopiyi belli boyuta kadar olan böbrek kanserlerinde uyguluyoruz.

Ameliyattan 1 gün önce hastayı hastaneye yatırıp gerekli hazırlıkları takiben ertesi gün ameliyatı gerçekleştiriyoruz, yoğun bakım ihtiyacı olmaz ise aynı gün hasta yatağına geri dönüyor ve 3. Gün evine çıkabiliyor. Laparoskopinin tek avantajı vücut ta büyük kesiler olmamasıdır.


Yukarıdaki filmde böbreğinde kanser olan bir hastanın laparoskopik ameliyat yapmadan önceki filmi görülüyor. 
 

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Tahir Karadeniz

Prof. Dr. Tahir KARADENİZ 1957 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir.Orta ve lise öğrenimini TED Ankara Maarif Koleji'nde tamamlamıştır.1975-1982 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimi aldıktan sonra 1984- 1989 yılları arasında  ihtisasını  İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı'nda tamamlamıştır. Mecburi hzimetini Kastamonu'da yaptıktan sonra Askerliğini Denizli Askeri Hastanesi'nde Üroloji Uzmanı, Tbp. Asteğmen olarak yapmıştır.1996 yılında "Üroloji Doçent" ünvanını almış; 1998 yılında Türkiye’de ilk ve tek yapılan ÖSYM’nin hazırladığı Klinik Şef Merkezi sınavını derece ile kazanıp çalıştığı "Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesine Üroloji Klinik Şefi (Direktörü) olmuştur. 2013 yılında Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde profesörlüğe atanmış ve hâlen Medicana International İs ...

Prof. Dr. Tahir Karadeniz
Prof. Dr. Tahir Karadeniz
İstanbul - Üroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube