Doktorsitesi.com

Kulak Kaşıntısı Neden Geçmez?

Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Güney
Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Güney
10 Aralık 20152130 görüntülenme
Randevu Al
Kulak Kaşıntısı Neden Geçmez?

Birçok kişi geçmeyen kulak kaşıntısı sorunu yaşamaktadır. Bu durum toplum içerisinde olmadık bir yerde tutarsa can sıkıcı olabilmektedir. Örneğin bir dostunuza kek ikram ettiniz veya elinizi kullanarak birşeyler verdiniz, hemen arkasından parmağınızı kulağa sokup tombala karıştırır pozu verdiğinizi düşünsenize. Rezalet !. Karşıdaki yesem mi?, yemesem mi?, ayıp olmaz mı?, sonunda amaan …

Kulak kaşıntısının bir diğer kötü tarafı kaşıma sonunda oluşan dış kulak yolu enfeksiyonlarıdır. Kulak yolu kıkırdak kısım ve kemik kısımdan oluşmaktadır. Kıkırdak ve yumuşak doku enfeksiyonları bir nebze dayanılır, ancak kemik kulak yolu enfeksiyonu bu dünyada yaşanabilecek en ciddi ağrıları doğurabilecek potansiyeldedir.

Birçoğumuz bu nedenle, birçok kez doktora başvurmuşuzdur. Antibiyotikler, kremler, çeşit çeşit damlalar kullanmışızdır. Bir çoğu kalıcı çözüm sağlamamış, ya hiç geçmemiş, ya hemen tekrarlamıştır. Bunun sebebi çoğunlukla olayın mantar enfeksiyonu kaynaklı olmazıdır.

Geçmeyen kulak kaşıntılarında mantar enfeksiyonları ekarte edilmesi şarttır. Ancak mantar mikrobunun kültürü zor ve uzun sürer. Bu nedenle genelde tanı için uğraşılmaz. KOH ile yapılan bir kolay test vardır bu da genelde uygulanmaz, dolayısıyla yine bakterilere etken damlalarla falan geçiştirilir. Yanlışlıkla bir de antibiyotikler veriliyorsa mantarı iyice azdırır ve kontrol edilemez hale dönüştürür.

Mantar enfeksiyonu geçmeyen kulak enfeksiyonlarında ilk olarak düşünülmeli, mümkünse tanı yöntemleri kullanılmalıdır. Doktorunuz mantarı muayene sırasında gözlemlediyse, veya gözlemlemese bile şüphe üzerine mantar tedavisi başlanabilir. Kulak yolu mantarlarının tedavisi ağızdan yapılmaz. Etkinliği kanıtlanmış özel karışım damlalar kullanılmalıdır. Cilt hücrelerinin tamamı mantardan temizlenene kadar etkili tedavi devam ettirilmelidir. Bu amaçla biz kliniğimizde hazırlattığımız solüsyonları 21 gün, gün atlamadan kullandırıyoruz. Arada temizlik ve ortam hijyenini kontrol ediyoruz. Bu tedaviyle mantarı yenmek mümkün. Ancak unutulmasın herkes evde ekmeğin nemli ve karanlık ortamda kalması sonucu küflendiğini görmüştür. Küf yani mantar uygun ortam bulması halinde çok hızlı üreyebilen ve kolonize olup ortamı ele geçiren bir mikroptur.

Yazar Hakkında

Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Güney

Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Güney

Yrd. Doç. Dr. Selçuk GÜNEY, 1964 yılında Çanakkale’de doğdu. Tıp eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlayarak mezun oldu. Mezuniyetinin ardından, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ihtisasını da 1996 yılında tamamladı. İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapmış olduğu ihtisas süresi içerisinde yurt dışında birçok eğitim programında bulundu.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır

SERTİFİKA VE ENTEGRASYONLAR

Doktorsitesi.com Sağlık Bakanlığı onaylı ve entegreli bir sağlık bilgi platformudur. Sertifikaları ile tescillenmiş güvenilir altyapısıyla sağlık hizmetlerine erişim sağlar.

MBYSUSBSISO9001 2015 SertifikasıISO/IEC 27001 2013 SertifikasıISO 20000-1 2018 SertifikasıISO 22301 2019 Sertifikası
İLETİŞİM

Doktorsitesi Com Bilgi Hizmetleri

Teknoloji ve Ticaret A.Ş.

Maslak Mah. Ahi Evran Cd. A.O.S 55 Sokak No:2 Aksoy Plaza Giriş Kat Kolektif House

İstanbul, Türkiye

Doktorsitesi.com sağlık sektöründe hizmet veren tıp doktorları, diş hekimleri, fizyoterapistler, psikologlar vb. sağlık profesyonelleri ile internet kullanıcılarını buluşturan bağımsız bir platformdur.

İş bu sayfada yer alan doktor/uzman yorumları ve değerlendirmeleri, ilgili doktorun/uzmanın doğrudan veya dolaylı emri, talebi ve/veya ricası olmaksızın, ilgili hasta/danışan tarafından bağımsız olarak yazılmaktadır. Bu web sitesinin amacı sağlık alanında kamuoyunun bilgilendirilmesini sağlamak, sağlık okuryazarlığını artırmak, doktora erişimi kolaylaştırmaktır. Doktorsitesi.com herhangi bir Sağlık Hizmeti Sağlayıcısını tavsiye etmemektedir ve desteklememektedir.

© 2007 - 2025 Doktorsitesi.com. Tüm Hakları Saklıdır.