Koryon vilüs örneklemesi, CVS

Op. Dr. Ahmet Yılmaz
Op. Dr. Ahmet Yılmaz
22 Eylül 2016184 görüntülenme
Randevu Al
Koryon vilüs örneklemesi, CVS

CVS ( Koryon vilüs örneklemesi); 11-14 gebelik haftasında plasentadan örnek alarak fetüsün kromozomal yapısını değerlendirebiliriz. İşlem karından iğne batırılarak ya da özel kateterlerle vajinal yolla yapılabilir. CVS ile alınan plasental dokular genetik laboratuarında analiz edildiğinde çok yüksek doğrulukla ( %99'dan fazla) fetüsün kromozomal hastalıkları teşhis edilir. İşleme bağlı fetal kayıp oranı %1 civarındadır.

CVS'den sonra %1'den az ihtimalle plasental mozaism görülür ki bu durum tekrar amniyosentez yapma gerekliliği doğurur. %1 den az ihtimalle görülebilecek başka bir durum ise maternal kontaminasyondur ki bu durumda plasental dokulara karışan anne hücreleri test sonucunun yanlış çıkmasına yol açar.

Genetik laboratuarımızda işlem sonrası yaklaşık 2 haftada sonuç vermektedir. İşlemin karından ya da vajinal yolla yapılmasına plasentanın rahmin hangi kısmında yapıştığına bakarak karar verilir. Vajinal yolla yapılan işlem daha ağrısız, kısa süreli ve bol miktarda plasental dokunun kolayca alınmasına olanak sağladığı için ben daha çok vajinal yolla işlem yapmayı tercih ediyorum.  

Etiketler

Cvs testi pozitifCvs yaptırmaCvs testinin olumsuz cikmasiCvs ne demektirCvs testi ne işe yararCvs nedir?Cvs ne zaman yapılır?Koryon vilüs örneklemesiKoryon vilüs örneklemesi nasıl yapılır

Yazar Hakkında

Op. Dr. Ahmet Yılmaz

Op. Dr. Ahmet Yılmaz

Op. Dr. Ahmet YILMAZ, lise öğrenimini Trabzon Fen Lisesi'nde bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1999 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanını almıştır. İhtisasını ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde  yapmış ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.