Kol germe ameliyatı

Kol germe ameliyatı

Kol germe ameliyatı önceki yazılarımızda değindiğimiz üzre postbariatrik cerrahi ihtiyacı duyan yani önceden bariatrik cerrahi geçirmiş veya kendi çabası ile kilo vermiş veya zaman içinde yaşlanma ile sarkmış kişilere uygulanır.

Kol Germe Ameliyatı

Kol germe ameliyatında karın germe veya kalça toparlamada olduğu gibi ve hatta meme dikleştirmede olduğu gibi izi biryerlere gizlemeniz mümkün değildir. O nedenle öyle bir ameliyat yapılmalıdır ki hastada iz nedeni ile yakınma olmamalıdır. İzin güzel iyileşmesini sağlamak için optimum germe işlemi yapılmalı ve en azından 3-4 cmlik bir gevşeklik bırakılmalıdır. Dikiş tekniğine gelince cilt altında dahi düğüm bırakılmadan tamamen estetik ve gizli dikişler kullanılmalıdır.

İzin kalitesi dışında izin yeride çok önemlidir kolda en az dikkat çekecek olan iz koltuk altı arka hattı devam eden posterior axiller diye tabir edilen hattır bu hat arkadan gözükmediği gibi öndende en az dikkati çekecek noktadadır. Bazı teknikler sadece koltuk altı içinde iz yapılarak gerçekleştirilen germeleri tanımlasada bu teknik hem sınırlı sayıda hastada uygun olabilir hemde başarısı da sınırlıdır.

Kol Germe Ameliyatındaki Önemli Noktalar

Diğer çok önemli nokta bu ameliyatta kesinlikle lenf damarları , sinirler ve toplar damarlar korunmalıdır. Bu nedenle neyazık ki halen uygulanmakta olan total rezeksiyon işlemi tamamen yanlıştır . Herşeyi çıkarmak demek atmak ve germek demek , kolda kronik şişlik ağrı ve hissizlik gibi istenmeyen ve düzelmesi çok zor sonuçların ortaya çıkması demektir. Buna engel olmak için çok iyi bir liposuction işlemi ardından sadece deri eksizyonu yapılmalıdır. Unutulmaması gereken tüm vücut germe işlemlerinde tedavi edilmesi gerekenin deri fazlalığı olduğudur.

Kurallarına uyularak yapılan bir kol germe işlemi sonrası hastanızı hastanede bile yatırmanıza gerek yoktur. 24 saatlik bandaj sonrası özel bandaja veya korseye gerek yoktur. Ameliyat esnasında dren uygulanmaz ve hasta operasyondan sonra 48.-72. saatte duşunu alabilir. Sportif aktiviteler çoğu operasyonda olduğu gibi kol germe işleminde de ilk 1 ay önerilmez. Eğer kol germe işlemi bir postbariatrik operasyon grubu içinde planlanıyorsa elbette lateral gövde germe , meme estetiği veya sırt germe , bacak germe gibi procedürlerle birliktede gerçekleştirilebilir.

Eskiden ortaya çıkmış komplikasyonlar yüzünden (özellikle kötü iz ve iyileşmeyen ödem) korkulan ve sevilmeyen bir cerrahi işlem olan kol germe ameliyatının aslında diğer bir önemli parçasıda ameliyat öncesi yapılan planlama ve işaretlemedir. Kurallarına saygı duyularak deneyimli insanlar tarafından gerçekleştirildiği takdirde sonuçları son derece tatminkardır.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Hüseyin Kandulu

Op. Dr. Hüseyin KANDULU, K.K.T.C’nin Lefkoşa kentinde 1979 yılında doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Kıbrıs’ta tamamladıktan sonra tıp eğitimi için Türkiye’ye gelmiştir. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2003 yılında tamamlayarak tıp doktoru olmuştur. Daha sonra yine aynı üniversitede, tıp eğitimi sürecinde yoğun ilgi duyduğu Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi alanında ihtisas eğitimine başlamıştır. 2010 yılında mikrocerrahi alanındaki “Minimal Sütür Tekniği ile Mikrovasküler Anastomoz Uygulamalarında Kitosan’ın Etkisi” isimli tezini sunarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda uzmanlığını almıştır. İhtisas eğitimi boyunca birçok rekonstrüktif ameliyatın yanı sıra burun, meme ve vücut estetikleri ile özel olarak ilgilenmiş ve çok sayıda ameliyat gerçekleştirmiştir. İhtisas eği ...

Etiketler
Kol germe ameliyatı
Op. Dr. Hüseyin Kandulu
Op. Dr. Hüseyin Kandulu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube