Kimyasal peeling nedir? nasıl uygulanır?

Kimyasal peeling nedir? nasıl uygulanır?

Akne tedavisi ve akne izlerinin hafifletilmesi, ince ve orta derinlikteki kırışıklıkların tedavisi veya hafifletilmesi, Leke tedavisinde ( yaşlanma, hamilelik sonrası, güneş hasarı gibi ),cilt yapısının düzeltilmesi, gözenekli cilt yapısının daha düzgün hale getirilmesi yani cilt yüzeyinde yer alan hücrelerin uzaklaştırılarak genç hücrelerin yüzeye yakınlaşması hedefi ile yapılan bir uygulamadır. Kimyasal peeling, meyve asidi ve en küçük moleküllü asit olması nedeni ile glikolik asit gibi asit türevlerinin kişiye özel planlanarak cildin muhtelif derinliklerde soyulması esasına dayanır.

Kimyasal Peeling Nasıl Yapılır?

Özellikle kış döneminde ve güneşten çok iyi korunularak yapılması gerekmektedir. Uygulamalar düşük konsantrasyonlarda başlayıp, gittikçe arttırılır. Seans aralığı cildin duyarlılığına bağlıdır. En erken bir hafta sonra tekrarlanır, ideal süre ise 2-3 haftadır. Seansların uygulama limiti kişiye özel değişirken, ortalama 6-8 seanstır. Tedavinin başarısı kişinin tavsiyelere uyumu ile doğru orantılıdır.

Kimyasal Peeling Hangi Durumlarda Yapılmaz?

Ciltte bulunan açık yara ve uçuk, alerjik durumlar, hamilelik, güneş yanığı, kılcal damarların anatomik olarak yüzeye yakın olması ( Rozaseiform) gibi durumlar dışında uygulanabilmektedir.

Kimyasal Peeling Sonrası Sosyal Hayata Dönüş

Ortalama 1-1.5 saat arası sürer, uygulama sonrası sosyal hayata hemen dönebilirsiniz. Uygulama ardından ciltte oluşan kuruluk, kabuklanma ve kızarıklık sosyal hayatınızı engellemez. 2 saat ara ile gün içinde güneş koruyucu losyon uygulanmalıdır. Hamam, sauna, sıcak su uygulaması, masaj ve terlemeye yol açan egzersizlerden bir süre uzak durmak gerekir. İşlem ardından bir kaç gün makyaj uygulanmamalıdır.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Çelik

Op. Dr. Mehmet ÇELİK, lise eğitimini 1991 yılında Antalya Lisesi'nde bitirdikten sonra 1991 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimine başlamıştır. 1998 yılında eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1999-2005 yılları arasında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik - Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği'nde yapmıştır. Mecburi hizmet yükümlülüğünü 2005-2008 yılları arasında Aksaray Devlet Hastanesi'nde, askerlik vazifesini ise 2008-2009 yılları arasında Malatya Asker Hastanesi'nde yerine getirmiş olan Op. Dr. Mehmet ÇELİK, 2009-2010 yılları arasında Aksaray Devlet Hastanesi'nde, 2010-2014 yılları arasında ise Alanya Devlet Hastanesi'nde Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olarak görev yapmıştır. Op. Dr. Mehmet ÇELİK, 2014 yılından beri kurucusu olduğu Alanya Es ...

Etiketler
Kimyasal peeling nasıl yapılır?
Op. Dr. Mehmet Çelik
Op. Dr. Mehmet Çelik
Antalya - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube