Kılcal damar çatlaması

Kılcal damar çatlaması

Kılcal damar çatlaması; Etek giyen kadınlar için kabus gibidir ve sırf bunlardan dolayı etek giyemeyen kadınlar vardır..

Bacakta ve yüz bölgesinde kılcal damar çatlaması; (telenjektazi)
Damar çatlaması da denir ve bacakta oluşan kılcal damarları tarif eder.Kılcal damarların oluşuma sebebi ilgili bir çok şey söylensede hiçbirisi için kesin sebep denilememektedir ama şunlar suçlanmaktadır
-Kadın olmak;kadınlık hormonu östrojen kılcal damarları genişletebilir
-Ailesel yatkınlık;annesinde kılcal damar olan birinde kılcal damar olma ihtimali normalden yüksektir.
-Ayakta durmak;basınç sürekli olduğu için oluşabilir
-Beyaz tenli olmak;beyaz tenlilerde daha sık görülür.

Kılcal damar çatlaması tedavisi;
Tedavisi lazerle veya radyo frekansla yapılabilmektedir. Lazerle kılcal damar çatlaması tedavisi uzun seanslar gerektirirken radyo frekansla tedavi büyük oranda tek seansta yapılır. Teknoloji kullanımı sayesinde hiç iz bırakmadan tüm kılcallar tedavi edilebilir.Bacaklarda çirkin görünüme sebep olması sebebiyle özellikle etek giyen bayanlarda kılcal damar tedavisi daha çok talep görmektedir.

Yüz ve özellikle burun civarındaki kılcal damarların tedavisi kişinin daha genç görünmesini sağlar.Yüz bölgesindeki kılcal damar çatlamaları yaşa bağlı olarak ortaya çıktığı gibi fazla alkol tüketimi,karaciğer hastalıkları ve fırın gibi ateş karşısında çalışmak gibi durumlarda da sık görülür.

Kılcal Damar Nasıl Önlenir ?
Önlemenin kesin yolu yoktur ancak düşük doz aspirin kullanımının gelişmeyi yavaşlattığı konusunda bilimsel veriler vardır.

 

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Atilla Kaya

Op. Dr. Atilla Kaya, 1961 yılında Malatya’da doğmuştur. İlk, orta ve liseyi Malatya'da bitirerek lisans öncesi eğitimini tamamlamıştı. 1980 yılında üniversitesi sınavını kazanarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini başlamıştır ve lisans eğitimini 1986 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanını almıştır. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda ihtisasını tamamlamıştır. Yandal eğitimini Genel Cerrahin’in alt branşı olan Proktoloji (Hemoroid ve Kıl Dönmesi) alanında yapmıştır. Mardin Nusaybin Akarsu Nahiyesi Sağlık Ocağı, Ankara Gölbaşı Belediye Tabipliği, İstanbul Samatya Hastanesi, Ankara Elmadağ Devlet Hastanesi ve Osmaniye Devlet Hastanesi’nde görev yapmıştır. Op. Dr. Atilla Kaya, birçok hastane ve klinikte çalışmıştır. 2006 yılından itibaren ortağı olduğu Medicalart Cerrahi Kliniği'nde çalışmalarını ...

Etiketler
Kılcal varis
Op. Dr. Atilla Kaya
Op. Dr. Atilla Kaya
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube